Kan man leve med 37 stykker tøj?

Jeg har længe haft et anstrengt forhold til min garderobe. Efter en del år med blandede stilarter og klædeskabs-forvirring er jeg endelig nået frem til min personlige stil. Det betyder færre fejlkøb, og færre penge ud af vinduet

….MEN MEN MEN….Jeg synes bare stadig, at mit tøj hurtigt bliver slidt eller mister sin pasform. Nok, fordi det er af en ret dårlig kvalitet.

Og så har jeg desuden fået en dårlig vane med ikke, at ville købe dyrere items. Hvilket egentlig er dumt, fordi det dyrere tøj holder bedre. Alligevel ender jeg altid i H&M og så holder tøjet kun 2-3 måneder, hvilket er så frustrerende. Faktisk slider jeg det meste tøj op, men det holder ikke længe, fordi det er dårlig kvalitet.

Jeg kan også se en fin trøje til fx 500 kroner og tænke: “Nøøøøj, hvor er den dyr”.

Men det er den jo ikke, hvis jeg kun køber den ene trøje og bruger den i meget lang tid. Når jeg tænker tilbage på mine bedste køb, så har det altid været de lidt dyrere ting, som jeg længe har drømt om. Jeg har sjældent kunne huske mine H&M trøjer. Jeg mister desuden hurtigt overblik i klædeskabet, fordi der er så meget derinde.

Derfor har jeg taget en beslutning. Jeg har kigget meget på det der med capsule wardrobe, som går ud på, at du har 37 stykker tøj i dit klædeskab og så har du kun dem i tre måneder, hvorefter du kan skifte noget ud, så det passer til sæsonen. Pointen er, at du planlægger dine køb, så alt tøjet nærmest passer sammen og kan mixes på kryds og tværs. Jeg drømmer selv om at eje mindre og kun skulle supplere op, så man havde gode ting i skabet, i stedet for de der quick.fixes.

Jeg forventer ikke, at det bare kører fra dag 1, men nu har jeg brugt noget tid på at sortere ud i klædeskabet og udvælge 37 stykker tøj (det gælder ikke undertøj, sokker etc.) Resten af mit tøj har jeg lagt i kælderen, og så er det meningen, at jeg kun må bruge det her tøj den næste måned. Som en slags testmåned. Jeg regner med, at det sikkert bliver et helvede, fordi jeg ikke har planlagt min garderobe, men bare beholdt de ting som jeg holder allermest af.

Du kan her se slutresultatet af min udvælgelse herunder. Mit klædeskab ser godt nok tomt ud. Og så er jeg blevet opmærksom på, hvor meget sort tøj jeg har. Det skal der altså have gjort noget ved i fremtiden!

Jeg vil selvfølgelig dele, hvordan det går den næste måneds tid, men ellers kan du også følge mig på Instagram under @funnyfinans hvor jeg deler outfits og inspiration til at købe mindre tøj.

2 thoughts on “Kan man leve med 37 stykker tøj?

  1. Sejt! Det projekt er jeg også igang med, selvom mit udgangspunkt nok er noget lidt andet.
    Har du prøvet at udregne “cost pr wear” ud for dit tøj? Altså hvad det har kostet hver gang du har det på? Det kan være en god øvelse ift at retfærdiggøre det dyre tøj. Jeg synes også stadig at det kan være svært at retfærdiggøre, men vi har nok en lidt forskelligt tolkning af hvad dyrt tøj er, men stadig.
    Glæder mig til at følge med.

    1. Tak! Jeg har nemlig længe gået og tænkt på det. Både for mig selv og også fra et bæredygtigt synspunkt. Jeg køber allerede en del brugt tøj, men vil også gerne ind i en god vane med at købe mindre, som holder længere. Jeg har også selv tænkt meget på cost pr wear, og de ting jeg knuselsker i mit skab er også de lidt dyrere ting. Så det er nok en vane jeg skal ind i at købe lidt men godt. Indtil videre går det faktisk rigtig godt og jeg tager outfits-billeder hver dag, som jeg vil dele på bloggen. Btw, virkelig fin blog du har – har også lige opdaget Sustain Daily, og det er virkelig inspirerende!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *