Fredagsfinans #85 Brandudsalg og frække pengetips!

Så kom efteråret lige pludselig hva’? Bum, lortevejr. Jeg gik helt i panik for har hverken købt vinterstøvler eller jakke endnu. Men der er ikke noget, som ikke er så skidt, at det ikke er godt for noget. Illum var i weekenden ude for et uheld med en brand, så det har fået på oprydning hele ugen. De meldte derefter ud, at de her i slutningen holder et brandudsalg med kæmpe rabatter på de varer, som er skadet af branden.

Selvom jeg eeeelsker at spare penge, så virker det bare helt forkert at købe brandskadede varer. Jeg ved godt, at de alligevel skal af med dem, men det virker bare…sørgeligt. Det er selvfølgelig også nemt for mig at have det standpunkt eftersom jeg har forbudt mig selv at shoppe i september måned OG ikke har tid i morgen.

Jeg har dog taget en god beslutning. Jeg har nemlig læst en artikel hos finans.dk der forklarer, at en gennemsnitsfamilien i Danmark står til at miste 3000 kr. i 2017 ved at have sin opsparing stående i banken. Det skyldes noget med inflation (det er ikke noget med penge, der punkterer). Jeg blev helt lykkelig, da jeg læste nyheden, fordi jeg har ingen penge stående på mine konti. Det er jo rart at vide, at jeg på den måde er super økonomisk bevidst – netop ved at bruge pengene nu, så de ikke står og bliver mindre værd.

Det er lige et tip herfra, hvis bankrådgiveren giver dig beef over, at du bruger for mange penge. Så siger du bare; “Men pengene bliver jo mindre værd, jo længere tid de står på kontoen!”.

Til sidst skal vi lige runde et nederen punkt. Jeg læste nemlig i Metroxpress, at mange danske unge bruger flere penge med vennerne end de har råd til. 20 procent deltager i arrangementer de ikke har råd til, mens 46 procent bruger flere penge end planlagt, når de er ude med vennerne.

Jeg kender det selv aaalt for godt, men hvem gider også sidde derhjemme? Jeg har alligevel været lidt serviceminded og kommet op med ideer til, hvad man kan lave, hvis man er lidt broke, men har inviteret på date. Netflix and Chill! Se, det er en aktivitet der ikke koster særlig meget. Så et tip til weekenden er, at det er nærmest gratis at invitere på lidt…

God weekend derude! Man behøver ikke bruge penge for at have det sjovt 😉

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *