Kan man skrive om privatøkonomi uden at være perfekt til det?

I går udgav jeg vanligt mit månedlige blogindlæg om status på, hvor økonomisk ansvarlig jeg har været i den pågældende måned. Et af punkterne handlede om, hvordan det kom bag på mig, at vi skulle betale ejerafgift på bilen. En læser spurgte i kommentarfeltet, hvordan jeg kunne glemme det, når jeg nu skriver om økonomi. Og det tænker jeg lige kræver en uddybning.

For jeg er på ingen måde nogen økonomisk ekspert. Jeg sidder ikke og afstemmer mit budget hver eneste weekend eller gemmer ALLE kvitteringer. Jeg er nok ligesom mange andre og kan også falde i engang imellem og bruge dumme penge. Da jeg startede bloggen for to år siden var det ud fra en frustration over, at jeg ikke selv kunne finde nogle inspirerende steder at få tips til min privatøkonomi. Jeg anede ingenting dengang. Jeg havde altid fået af vide, at man bare skulle lægge et budget også holde det. Bum. That’s it.

Men der var ingen, der fortalte mig hvordan man skulle overholde det. Det er blevet til en lang rejse ind i min egen privatøkonomi. Hvor jeg er blevet meget klogere på, hvornår jeg bruger penge, hvorfor jeg bruger dem og hvordan jeg kan ændre nogle af mine vaner. Jeg er ikke i mål endnu. Jeg er ikke perfekt til at overholde et budget til punkt og prikke. Men jeg gider ikke vente med at dele mine erfaringer indtil jeg er 100 % perfekt. Jeg vil hellere dele op- og nedture i det med privatøkonomien.

For jeg synes sgu heller ikke det altid er super sjovt eller nemt at være fornuftig med sine penge. Men jeg er blevet meget bedre til det. Og det gør mig rigtig glad. Når jeg ved, at der er nogle situationer, jeg skal holde mig fra. Som for eksempel at gå på Asos.com og vindueskigge efter tøj jeg ikke på nogen måde har brug for. Eller tage i Fields bare for at købe et par ting. Det gør jeg ikke længere, og det er et stort skridt for mig.

Jeg har ikke haft de nemmeste 10 år, der har været forbundet med sygdom, dødsfald, stress og meget andet som gør ens økonomi sekundær. Jeg har ikke haft overskud til den, og så længe det ikke sejlede totalt, så gik det sgu nok. Men efter jeg fik min datter, så vågnede jeg lidt op. Vi var begge på SU, så der var nødt til at blive gjort noget ved sagen. Jeg fandt bare ikke særlig meget spændende viden, der tiltalte mig. Derfor besluttede jeg selv at tage på en rejse i det med at få styr på pengene. Det måtte kunne lade sig gøre.

Mit liv er der på ingen måde styr på endnu. Men det er også derfor det er så dejligt at have en blog, der handler om min privatøkonomi. Det er på en eller anden måde blevet et frirum for mig i kaoset. Og jeg er pissestolt af at overholde et budget, selvom der er så meget andet kaos. Det kan måske for nogen virke som det nemmeste i verden, men jeg synes det er svært. Og derfor vil jeg gerne dele det. For jeg har på fornemmelsen, at andre måske også synes det er svært.

Så når jeg skriver, at der er nogle ting, som jeg heller ikke har helt styr på eller jeg er faldet i og købt en cardigan, så håber jeg det hjælper andre til at vide, at man ikke er alene med det der privatøkonomi. At man godt må stille de dumme spørgsmål eller sige “Ja, der brugte jeg sgu nogle dumme penge, men nu er det op på hesten igen”.

Det jeg kan bidrage med er ikke om du skal konvertere til et F1-lån. Det jeg kan bidrage med er mine egne erfaringer og den viden jeg har. Jeg er ikke i mål endnu, men jeg er godt på vej. Jeg håber du vil følge med. Også selvom jeg ikke er perfekt.

6 thoughts on “Kan man skrive om privatøkonomi uden at være perfekt til det?

 1. Jeg syntes du er mega sej, at du tør skrive om din privatøkonomi? Man tør jo dårligt tale om sin økonomi til ens nærmeste, det er så tabu belagt.
  Dernæst så viser du virkeligheden. Jeg kan også ‘glemme’ en regning både bevidst og ubevidst.
  Man skal jo ha enderne til at nå?
  Hvem har -sludder er ikke på en slankekur og opdager en vægtøgning – og tænker; men jeg har jo intet spist – jeg overholder kuren ??? for så lige og tænke efter, at man jo fik budt og spiste et stykke chokolade på jobbet?
  Sidst men ikke mindst – de der budgetskemaer har jeg aldrig forstået eller brugt. Jeg har faktisk opfundet mit eget skema – og det virker.
  Jeg er så glad for at læse din blog om et meget vedkommende emne. Med mange gode ideer, humor og faktuelle emner om privat økonomi på en menneskelig og befriende måde??

 2. Jeg synes du er gør pisse godt! Jeg er falder tilfældigt over din blog, og selvom den ligger udenfor mit normalte “bloginteressefelt” så fanger både din skrivestil og emnet mig. Jeg synes for det første det er vildt dejligt at følge med bag kulisserne hos dig, hvad angår forvaltningen af penge, men jeg er også meget glad for dine fredagsindlag med lidt fokus på økonomi generelt i verden!

  Jeg grinte lidt, da jeg læste du havde glemt det med bilen. For det kunne også ske for mig. Det ville være lidt mærkeligt i den forstand, at jeg ingen bil har.

  Jeg synes du/din blog er meget inspirerende og keep it up!

  1. Ej mange tak for din dejlige kommentar Jeanette 🙂 Det betyder utrolig meget ? Og jeg bliver bare så glad for at høre, at jeg ikke er den eneste der glemmer sådan nogle ting…også selvom du ikke har bil ?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.