Spørg mig om alt: Her er svarene

I sidste uge fik I muligheden for at spørge mig om alt. Heldigvis var der nogle søde mennesker, som gerne ville vide en ting eller to, og jeg synes det er nogle virkelig gode spørgsmål. Så here goes.

Svar på spørgerunde

Er målet at du en dag skal kunne leve af din virksomhed? Altså blog, foredrag måske en bog osv.?

Ja, det er det faktisk. Jeg har blogget i to år og i år oprettede jeg min virksomhed funnyfinans, hvor jeg blandt andet tager ud og holder foredrag om privatøkonomi, unge, gæld etc. Lige nu laver jeg det ved siden af mit almindelige arbejde, men om et par år ville det da være super fedt at leve af at inspirere andre til en bedre privatøkonomi. Og jeg skal helt sikkert skrive en bog! Jeg skal bare lige finde tiden…

Er drømmen at Malou skal være storesøster en dag?

Det er jeg ikke afvisende overfor. Men lige nu er det svært at finde tiden til det, når man har fuldtidsarbejde og egen virksomhed ved siden af.

Din stil er ret street. Har du nogen overvejelser om det ifht at skabe en ‘karriere’, holde foredrag osv.? (Du virker sej, så det er ikke et negativt ladet spørgsmål)

Det er jeg helt bevidst om. Jeg vil ikke kun inspirere andre med deres privatøkonomi, men også være med til at nedbryde stereotyper. Hvem siger, at man skal have jakkesæt på, fordi man taler om penge? Nu er det sådan, at jeg føler mig bedst tilpas i sportstøj og kasket, så det vil jeg ikke ændre på grund af min passion. Men det er da en kamp nogle gange, fordi man skal sælge sig selv ekstra meget og bevise mere (synes jeg).

Går I op i økologi hjemme hos jer – og gad du godt, at det var mere/mindre?

Ja, det gør vi faktisk. Vi køber kun økologiske æg og mejeriprodukter og når det er muligt og økonomien tillader det, så også grønt. Vi får desuden vegansk aftensmad fire dage om ugen, hvor alt også er økologisk. Jeg synes ikke længere, at priserne er så langt fra hinanden ift. almindelige varer, så derfor prioriterer vi det i økonomien. Vi spiser også sjældent kød herhjemme, og det sparer man ret mange penge på. Jeg synes vores niveau af økologiske varer er okay nu her, men jeg er ikke fanatisk og kan også sagtens spise en snasket burger, hvis jeg er ude.

Hvad kunne du aldrig finde på at købe brugt?

Ja, jeg har jo altid svoret, at jeg ikke ville købe noget at sove i brugt, men i sommers købte vi jo en sovesofa, og det har jeg slet ikke fortrudt. Så man kan åbenbart rykke sin grænse. Jeg vil dog aldrig købe undertøj og toiletbørster brugte. Der går min grænse!

Hvad studerer din mand? Og hvornår er han færdig?

Min mand Jacob læser til fysioterapeut og han er færdig til januar 🙂

De 100.000 kroner I brugte på jeres bryllup, hvordan fordelte de sig? Altså hvad kostede hvad osv.?

Brudekjolen, min mands jakkesæt og vinen til maden fik vi af vores forældre. Jeg kan simpelthen ikke finde budgettet fra dengang, så det bliver lige på huskeren.

Vi prioriterede rigtig mange penge på mad, da vi begge to går rigtig meget op i det. Så vi skulle have mad fra vores specielle sted Reef N Beef. Det kostede 32.000 kroner for tre retter til 50 mennesker inkl. to kokke. Derefter brugte vi 5.000 kroner på lokale, 8.000 kr på fotograf, 1.200 kr på brudebuket, 6.000 kroner på DJ, 3.000 kroner på bil fra kirken, 4.000 kroner på musik i kirken, 3.000 kroner på hår og makeup til mig, min mor og brudepige, 3.000 kroner på tjenere, 2.500 kroner på bryllupskage, 5.000 kroner på drikkevarer, 1.500 kroner på natmad, 5.000 kroner på blomsterpynt, oppyntning af festlokale, invitationer, takkekort etc. Slør, tilretning af kjole, skørt, taske, diadem = ca. 7.000 kroner. Gaver til best man, brudepige, forældre og toastmaster = 1.500 kroner og ringe til 6.000 kroner

Jeg kan så se, at der mangler ca. 7.000 kroner fra 100.000 kroner, men vi ramte det heller ikke helt præcist 😉

Hvor mange penge om måneden bruger du ca. på slik, chips, kage, is osv.? Altså usundt, unødvendigt snask 

Uha, det veksler i perioder om vi spiser sundt eller ej. Men normalt, så køber vi nok slik for ca. 100 kroner om ugen, køber take-away to gange om måneden og drikker noget en del pepsi max, så vi bruger nok i gennemsnit 1.500 kroner på det, som jeg kalder hygge. Så er der selvfølgelig perioder, hvor vi spiser sundere og så er det nok lavere 🙂 Men hvad skal man ellers lave som børnefamilie i weekenden? Haha…

Hvor mange penge bruger du gennemsnitlig på din datter om måneden? Altså ting som tøj, legetøj, børnehave og den slags. Og synes du det har været en dyr fornøjelse at have børn?

Børnehave koster 2.100 kroner (vi får tilskud, fordi vi ikke tjener så meget, da Jacob er på SU). Ellers så køber vi næsten alt tøj brugt. Der vil jeg nok sige, at det gennemsnitligt bliver 500 kroner om måneden (når man også indregner flyverdragter, vinterstøvler og alle de dyre ting). Legetøj køber vi også brugt, men det er slet ikke hver måned. Så det er nok gennemsnitligt 200 kroner (hvis vi indregner fødselsdage og jul). Så er der frisør hver tredje måned som koster 300 kroner og aktiviteter prøver vi at gøre gratis, men engang imellem tager vi i legeland, svømmehal eller andet hyggeligt.

Så i alt koster det nok med børnehave 3.000 kroner at have Malou. Det er en dyr periode lige nu, fordi hun vokser så meget og slider tingene hurtigt op. Men jeg synes faktisk ikke, at det har været dyrere end jeg måske regnede med. Der er virkelig mange penge at spare ved at købe brugt, og jeg sælger også mange af hendes ting igen, så udgiften bliver mindre. Jeg tror det er, hvad man gør det til. Vi kunne også få det til at løbe rundt, da vi var studerende.

Bruger du penge på bøger og magasiner. Eller låner du dem på biblioteket? 

Jeg har ikke købt et dameblad i flere år. Det er egentlig ikke så meget for at spare penge, men mere fordi de sjældent har noget relevant for mig. Ellers læser jeg dem hos frisøren. Og Se og Hør får jeg af min mor, når hun er færdig med læse dem. Ellers læser jeg primært blogs. Mht. bøger så låner jeg dem faktisk primært af bekendte, men jeg køber engang imellem bøger, hvis jeg ved at jeg skal læse dem flere gange. For eksempel hvis det er noget med privatøkonomi. Men jeg kan godt finde på at låne dem på biblioteket først for at se om det er noget for mig.

2 thoughts on “Spørg mig om alt: Her er svarene

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *