Fredagsfinans #96 – Så kører Black Friday!

Så er vi ligesom i gang. Det er Black Friday. Dagen, hvor vi slår hinanden ned, for at spare 10 procent på en Lyngby Vase. Just kidding. Men kan vi ikke lige stoppe et øjeblik og snakke lidt om, hvor nederen det er at lægge sådan en dag 6 DAGE FØR VI FÅR LØN! Er de klar over, hvor sidst på måneden det er?!?!

I medierne har vi i denne uge kunne læse virkelig mange artikler om Black Friday. Hvordan man undgår at blive snydt. At Black Friday deler vandene i befolkningen, og at det også kommer til at sætte dansk shoppingrekord. Jeg er så åbenbart den eneste, som har det utrolig sidst på måneden. Ifølge en undersøgelse fra Nordea, så var der 17 procent af os danskere, som benyttede os af Black Friday sidste år, men i år vurderer man, at tallet bliver 26 procent.

Sidste år brugte vi – hold nu fast- 2 milliarder kroner alene med vores dankort på Black Friday. Det er satme mange penge! Og de vurderer, at det bliver endnu mere i år. Også selvom det er virkelig sidst på måneden. Det kunne være interessant at se, hvor mange overtræk på dankort, der kommer i dag.

Nå, det hele skal heller ikke kun handle om Black Friday. Det er nemlig total optur at være boligejer for tiden. Renterne på realkreditlån er helt vildt lave. Rekorden er Nordea, som har en minus-rente på 0,25 procent. Det skriver finans.dk. Det vil sige, at du i teorien skal have penge af banken for at låne penge af dem. Crazy right? Men selvfølgelig er banken ikke dum. Derfor har de sat bidragssatserne op for at sikre sig noget indtjening.

Så det er altså ikke noget man lige kan gøre en forretning ud af, hvis man vil.

Hvis du ikke lige ved, hvad du skal give din far, onkel eller andre i julegave, så har jeg fundet noget du helt sikkert IKKE skal købe. Et firma som hedder Fine Wine Invest er nemlig gået konkurs og der er mistanke om svindel. Hvad sælger de spørger du? Deres forretningsmodel var at købe virkelig dyre vine for deres kunder, som så kunne blive opbevaret i specielle vin-kældre i London.

Hvis jeg købte noget virkelig dyrt, så ville jeg godt nok synes det var åndssvagt at skulle opbevare det i London. Eller også skulle jeg være virkelig rig for at flyve helt derover for at se på min vinflaske. Men det var da meget kreativt tænkt. Så kunne man bare sælge den samme flaske flere gange eller bare sige, at de havde købt den. For helt ærligt; hvem flyver til London for at tjekke?

 

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.