DIY: Sådan får du smukt og gratis julepynt

Jeg elsker julen. Det er virkelig den bedste tid på året, og jeg bliver altid i godt humør når jeg ser alle de glimtende lys overalt i byen. Men når man er virkelig vild med julen, så er det også virkelig nemt at bruge for mange penge. Hvis jeg havde et ubegrænset budget, så ville jeg nok marinere hele lejligheden i julepynt. Sådan virkelig. Men når man er på budget, så handler det i høj grad om at være kreativ. Derfor har jeg i år leget lidt med ideer til, hvordan man kan gøre det billigt og samtidig smukt at pynte op.

Jeg køber en del gavepapir, så jeg ender altid med en masse rester. Derfor kom jeg på en ide med at genbruge resterne fra gavepapiret. De der stykker, som er for små til at pakke gaver ind, men som måske ikke bare skal smides ud. Jeg fandt derfor nogle videoer med såkaldte “pin wheels” på youtube. Og det var helt perfekt at bruge resterne til.

TIP: Jeg har altså ikke været så præcis som hende i videoen, men gjort det lidt på øjemål. Og det behøver ikke være præcis, man kan altid klippe det til, når delene er sat sammen.

TIP: Jeg vil dog sige, at der er stor forskel på gavepapir. Jeg prøvede først med noget glimmer-gavepapir fra Tiger, men det var virkelig svært at gøre pænt og limen ville ikke rigtig hæfte.  De her “pin wheels” (ved ikke helt hvad de hedder på dansk) er lavet af gavepapir fra Rema1000 som kostede 10 kr. Båndene har jeg købt i Søstrene Grene for ca. 5 kr stykket.

Jeg havde allerede limpistol, tape og alle de andre redskaber. Jeg har både brugt dobbeltklæbende tape og limpistol, men jeg tror sagtens du kan bruge det du har til rådighed.

I alt har projektet kostet mig 10 kr, da jeg allerede havde gavepapir til julegaverne, men valgte at købe noget fint silkebånd fra Søstrene Grene. Men man kan også sagtens bruge gavebånd til at hænge dem op med i stedet for silkebånd. Så er det praktisk talt gratis. De fleste har i hvert fald gavebånd liggende derhjemme. Og jeg kan sagtens gemme julepynten til næste år.

Det er i hvert fald en billig måde at få smækket noget julepynt op i vinduerne. Og det ser virkelig flot ud – uden at have kostet en million.

2 thoughts on “DIY: Sådan får du smukt og gratis julepynt

  1. Nej hvor fint! Ville ønske at jeg var så krea med papir. Jeg er virkelig “Randi, 5 år” og har endnu ikke lært at samle en julestjerne…
    Til gengæld bager jeg ret meget julepynt. Honningkager kan fint holde hele måneden med bånd i vinduet (og er man økonomisk, kan man sikkert også lakere dem og gemme dem til året efter) Og så bager jeg altid et julekagehus med lys i. Nogle år er det meget skævt, men somregel hyggeligt 😉

    1. Tak 🙂 Jeg var altså også ved at flippe ud et par gange, fordi det ikke helt ville som mig. Jeg kan faktisk heller ikke samle en julestjerne, det ville jeg SÅ gerne lære, men jeg glemmer hvert år hvordan man gør.
      Det er altså også virkelig lækkert med honningkager og julekagehus – mums!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.