Julepynt: Sådan pynter jeg op til jul på budget

Det er ikke helt december endnu, men jeg er altså i gang med at pynte op herhjemme. I går fortalte jeg jo, hvor crazy jeg er med julepynt, MEN det kan altså være virkelig dyrt at købe pynt til hele hytten. Trust me, I know. Derfor vil jeg gerne komme med mine erfaringer til, hvad jeg gør for at få pyntet flot op uden at sprænge banken.

Sådan pynter jeg op til jul på budget

Jeg køber lidt af gangen

Da jeg flyttede hjemmefra ville jeg gerne købe det hele på een gang. Men det er altså virkelig dyrt og man ender med at købe en masse billig skrammel, som man ikke kan lide året efter. Jeg køber helst kun en ny ting hvert år, og så tænker jeg mere over hvad det skal være. I år har jeg købt denne her granguirlande fra IKEA til 79 kr og så suppleret med en lyskæde fra Søstrene Grene til 19 kr. Kuglerne havde jeg allerde i julekassen, og så viklede jeg dem bare omkring guirlanden med noget ståltråd.

Jeg låner fra andre

Det kan også være en god ide at spørge andre til låns. Måske dine forældre har en masse lækkert julepynt, men kun bruger halvdelen? Jeg havde i år planer om at lave et lille nisselandskab, men jeg manglede en cylindervase. Heldigvis havde min mor lige sådan en i skabet, som hun ikke brugte lige nu. Det er jo super smart, når jeg til hverdag ikke skal bruge sådan en og det derfor ville være dumt at købe den fra ny.

“Nisse-landskab” til 36 kr.

En hurtigt og billig måde at skabe julestemning er nisselandskab eller skovlandskab. Nissen og juletræerne er købt i Søstrene Grene for en samlet pris på ca. 26 kr og resten havde jeg allerede herhjemme. Vasen er lånt af min mor og det grønne mos har jeg købt i Netto for 10 kr. Pris i alt: 36 kr. (Mindre detalje: Min mand påpegede bagefter, at det var lidt svært for nissen at stå på ski i mos. Well…) Men resultatet er nu stadig meget flot. Bonus: Man kan også sætte et bloklys ved siden af. Jeg har købt det for en 10’er i Flying Tiger.

Brug julegaverne som dekoration

Jeg køber alle julegaverne i november måned, men i stedet for at lægge dem alle sammen i et skab, så rydder jeg hylderne i stuen og pynter med julegaverne. Det ser rigtig flot ud, når gaverne står og glimter. Det er i hvert fald en dekoration, der koster gratis, fordi man alligevel skal pakke gaverne ind. Og jeg synes altså det er lidt hyggeligt at se på alle de gaver man skal give væk. Bonustip: Det er især rigtig flot, hvis du køber gavepapir i de samme nuancer, så de matcher.

Hurtigt og nem juledekoration

En hurtig løsning kan også være bare at smide en masse julekugler i samme farve på et fad. Det ser super flot og eksklusivt ud, når de glimter i lyset. Jeg har købt de her kugler for et par år tilbage i IKEA, men de har nogle lignende her til 100 kr for 35 stk. Og det er en dekoration, der holder år efter år.

Billige DIY-projekter

Som jeg skrev i går, så kan man også tænke endnu kreativt. Jeg har brugt gavepapirs-rester til at lave de her pinwheels til vinduet. Det har kun kostet mig 10 kr i silkebånd, men du kan sagtens bare bruge gavebånd eller hvad du ellers har derhjemme og så er det pludselig gratis. Søg på youtube på “diy pinwheels”, så kan du se hvordan man laver dem. Det er en utrolig nem måde at få liv i vinduerne uden at man skal købe noget blinkende lys eller spraye sne udover det hele.

Jeg holder mig til de samme nuancer

Det er en god ide at holde sig til de samme farver hvert år. Hvis du et år køber guldglimmer-kugler og næste år et stort sølv-juletræ, så bliver det meget rodet, når du skal pynte op. Prøv derfor at tænke over, hvilke julefarver der passer til dig og hold dig til dem hvert år. Jeg køber nu her kun julepynt i rød, grøn og guld. De farver holder altid hver jul. Men det kan godt være, at du er mere vild med sølv eller blå.

Køb brugt eller sidst i december

Et sidste tip er at købe julepynten brugt. Der kan man spare mange penge, og det kan især være en god ide at købe det udenfor sæson. Det kan også være en rigtig god ide at købe julepynten lige før juleaften. Der er det ofte sat ned til 70 procent.

2 thoughts on “Julepynt: Sådan pynter jeg op til jul på budget

  1. Er forholdsvis ny læser, men tak for endnu et godt indlæg.

    Jeg er især fan af julepynt-indkøb efter jul. Vi holdt jul selv for første gang sidste år, og lånte os til det meste, og så fandt vi lidt i januar. Det samme gør sig gældende i år, men vi skal låne lidt mindre 😉

    1. Hej Betina, velkommen til – glad for at det kan bruges 🙂 Jeg skulle helt klart ogsåhave lånt i starten i stedet for at bruge penge på det. Jeg køber også som regel efter jul eller d. 23 (Der sætter vores Kvickly i hvert fald det meste ned med 70 procent)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.