Mine erfaringer: Makeup på budget

For noget tid siden blev jeg spurgt om jeg ikke ville komme med nogle gode råd til, hvordan man bliver så’n lidt lækker på budget. Og det vil jeg da mægtig gerne tippe om. Nogle gange ville jeg ønske, at jeg kunne bruge anede mængder af penge på makeup og beauty-produkter, men det rækker budgettet desværre ikke til. Jeg synes dog selv, at jeg har fundet en rutine, hvor man stadig er lækker – selvom man er på budget.

Hudpleje

Jeg kan ikke give generelle råd, da vi alle har forskellig hud. Nogle er mere sarte end andre, men jeg kan tage udgangspunkt i mig selv. Jeg har mega uren og rødmosset hud. Det er virkelig slemt, og jeg har prøvet mange forskellige ting. Hudpleje kan være virkelig dyrt – desværre også ofte udenfor mit budget. Jeg har også prøvet at gå i den helt anden grøft og købe det absolut billigste fra Matas Stribede, men det flippede min hud helt ud af. Lige nu er jeg i gang med at prøve Body Shop Tea Tree- serien for uren hed. Jeg synes faktisk de har nogle ret skarpe priser (ift. andre meget dyre hudpleje-serier til uren hud).

Normalprisen for produkter i Tea Tree-serien ligger ca. mellem 65 kr-145 kr. Man kan også være lidt smart og købe ind, når der er tilbud. Jeg købte fx. serien til Black Friday, hvor der var 30 procent rabat og jeg sparede 180 kroner. Det kan absolut anbefales at holde øje, så bliver det ikke så dyrt i sidste ende.

Makeup-fjerner køber jeg altid i Normal for 19 kr stk. Jeg synes ikke det giver mening at købe noget dyrt produkt til det. Så det kan jeg også anbefale.

Makeup

Jeg må med det samme sige, at ikke alt mit makeup er budget-venligt. Og det er der en grund til. Som beskrevet ovenfor, så har jeg rigtig uren hud, og det eneste som bare virker magisk er MAC-produkter. De er ikke helt billige, desværre – men de dækker bare super godt. For at kompensere for, at de produkter ligger i den prismæssige høje klasse, så bruger jeg færre penge på andet makeup. Jeg vil hellere have lidt godt, og så sparer jeg på nogle af mine andre produkter, som godt kan være budgetvenlige. Mit tip vil uden tvivl være at bruge pengene på en god base (foundation, pudder, concealer) og så bruge færre penge på øjenskygge, læber etc.

Mine erfaringer er også, at man faktisk ikke behøver særlig mange makeup produkter. Til hverdag bruger jeg foundation, pudder og concealer, men jeg bruger kun mascara på øjenene, og derfor har jeg kun en enkelt øjenskygge-palette til når jeg skal ud. Men udover en god base, så har jeg alligevel nogle billigere produkter, som jeg er ret vild med.

Disse budgetvenlige produkter bruger jeg:  

Maybeline The Colossal Volume Mascara eller Maybeline The Rocket Volume Express (jeg køber dem altid i Normal, hvor de koster 49 kroner, hvilket er ca. halv pris af normalprisen)

GOSH – Bling Bling Top coat mascara – Giver glimmer til øjenvipper efter du har lagt mascara. Den er virkelig genial til fest, og det ligner at ens øjne funkler (man får ikke sådan et teenage-gone-wrong-look). Jeg ved dog ikke om den er udgået af produktion, for kunne ikke finde den på nettet nu her.

Rimmel Provocalips I’ll call you – Den holder virkelig godt og koster 79 kroner i Matas. Nogle gange kan man desuden være heldig, at Matas kører med 3 for 2 tilbud.

Max Factor Lipfinity Burgundy – Igen, denne her holder også virkelig godt. Koster dog 129 kroner, men ligesom med Rimmel, så kører Matas ofte tilbud, hvis man køber flere på en gang.

Maybeline Eye Studio Quad Smokey Star – Jeg vender altid tilbage til deres øjenskygger, for jeg synes faktisk de holder super godt til en aften i byen, og så koster den omkring 90 kroner. Lige nu er det min eneste øjenskyggepalette, men jeg har heller ikke brug for mere.

Vaseline – det er en gammel kending, men det er altså bare super godt til at rede bryn ud, og så koster den kun 20 kr og holder nærmest for evigt. Det er i hvert fald billigere end en dyr brow-gel som basalt set kan det samme.

Brow parlour Eyebrow kit – Den har jeg købt i Normal for 39 kroner, hvor der er to farver i. De passer virkelig godt til mig, og jeg synes den holder farven hele dagen. Den er jeg stor fan af. Jeg har dog købt en pensel ved siden af (bare en øjenbrynspensel i H&M), fordi den der medfølger ikke er særlig god.

Det her er faktisk de eneste makeup-produkter jeg har i mit skab lige nu, og jeg behøver faktisk ikke mere. Det er jo altid en smagssag om man kan lide det ene eller andet produkt. Det kommer også meget an på, hvilken hud man har. Hvis jeg havde en pænere hud, så kunne jeg måske også klare en mere budgetvenlig foundation. Eller ingen. Hvis jeg skal komme med nogle generelle, opsummerende tips, så:

  • Gør op med dig selv, hvad du virkelig har brug for af makeup. Hvor mange læbestifter har du egentlig brug for? Eller øjenskygger?
  • Køb dine yndlingsprodukter, når de er på tilbud. Jeg har selv lige sparet næsten 300 kroner på at købe makeup og hudplejeprodukter til Black Friday.
  • Køb andres fejlkøb. Nogle gange kan man også være heldig at andre har købt en forkert farve eller produkt. Tjek derfor regelmæssigt på nettet efter de produkter du bruger. Man kan altså ofte finde sine yndlingsting til halv pris.

 

2 thoughts on “Mine erfaringer: Makeup på budget

  1. Jeg har selv en blog om skønhed og makeup (og jeg elsker at spare penge). Jeg kan anbefale en tysk side der hedder kosmetik4less.de – som bl.a sælger min yndlingsmascara fra essence 🙂 Jeg prøver altid at finde gode tilbud på min makeup og hudpleje.

    Mange hilsner fra Mia.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.