7 ting der gør julemåneden endnu dyrere

Julen varer længe og koster mange penge eller hvad? Jeg har kigget lidt på de ting, som jeg synes kan være en skjult udgift i julebudgettet herhjemme.

  1. Konfekt. Jeg indrømmer blankt; jeg er en konfektgris og jeg eeelsker at lave det op til jul. Men det er virkelig dyrt at købe marcipan og chokolade. Især, hvis man skal lave nok til min families slikmunde. Derfor holder jeg altid øje med tilbud her i starten af december. Lige nu har fx Bilka tilbud på marcipan og i sidste uge havde Rema1000 tilbud på overtrækschokolade. Jeg sparede næsten 200 kroner ved at købe det nu fremfor lige før jul.
  2. Festtøj. Jeg skal faktisk til to julefrokoster i år. Det kan være virkelig dyrt, hvis man skal købe nyt outfit til hver fest OG juleaften. Også bare hvis man skal klæde hele familien på til juleaften. Man kan sagtens genbruge fra sidste år og ellers så køber jeg mine festkjoler brugt eller hos Boohoo.com – jeg har købt årets julefrokostkjole til 67 kroner. Det er satme billigt.
  3. Gavepapir og til-og-fra kort. Ja, du griner måske, men det kan faktisk være dyrt at pakke gaverne ind! To ting; enten skal du få pakket gaverne ind i butikken eller gå efter gavepapir fra fx Tiger eller Søstrene Grene. Det koster ikke så meget som andre steder. Og hold lige øje med, hvor mange meter det er på. Jeg stod den ene dag med noget lækkert papir i Netto, men det var kun 70 cm langt. Det var dælme ikke meget, når man skal pakke et kæmpe piratskib ind.
  4. Byture. Det er måske mest, hvis man er den unge type, men med julefrokoster følger som regel også byture, og det er sgu lidt dyrt med drinks og taxa hjem. Overvej at bliv til julefrokosten på arbejdet eller gå hjem, når det slutter.
  5. Udflugter. Ture i Tivoli og på julemarkeder er faktisk noget som hurtigt kan udhule ens konto. Bare at tage i Tivoli koster hurtigt 400 kroner for en familie og så skal man også have noget at spise og prøve ting. Jeg siger ikke, at man ikke skal gøre det, men hvis man tager i Tivoli og på 2-3 julemarkeder, så kan det hurtigt løbe op.
  6. Ekstra gaver. Jeg er jo sådan en, der køber julegaverne i november, og når man er helt klar en måned før, så kan det være fristende at købe lidt ekstra gaver hen af vejen. Lad være med det. Din familie bliver glad for de ting, som du giver dem – det er tanken der tæller!
  7. For meget mad. Supermarkederne holder som bekendt lukket i to dage efter jul og så kan man jo godt gå i hundersnød-position og købe hele butikken d. 23 december. Lad være med det, for du får så mange rester med hjem fra juleaften eller til julefrokoster i familien, at du slet ikke behøver handle ind. Vi har i mange år haft alt for meget mad, så nu er jeg holdt op med at købe noget. Money saved.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.