Dullehår på budget: Sådan får jeg sundt og velplejet hår

I forlængelse af mit indlæg om make-up på budget, så tænkte jeg, at jeg også lige ville komme med mine tips til hår. Jeg bliver nemlig ofte spurgt, hvordan jeg kan have så langt og tykt hår – og det er faktisk ikke særlig dyrt! Jeg har hverken extensions eller bruger flere tusinde kroner på frisør eller hårprodukter hver måned. Se mine tips her:

Først og fremmest så vil jeg lige sige, at genetik selvfølgelig spiller en stor rolle. Jeg vågnede ikke op en dag med tykt hår, det har jeg altid haft og derfor er det selvfølgelig også nemmere for mig at vedligeholde, fordi der er meget af det. Men det er til gengæld svært at have langt hår. Det skal man passe på, hvis man vil have det så langt uden at det bliver grimt og slidt.

Mit bedste råd (og det er gratis) er et som jeg fik af min frisør. Lad være med at vaske dit hår! Det er selvfølgelig sat lidt på spidsen, men jo mere man vasker sit hår, jo mere slider man også på det. Jeg vasker kun mit hår en gang om ugen – til gengæld så giver jeg det to ture med shampoo, en hårkur og conditioner.

Bliver dit hår ikke klamt og fedtet, Mille?

Jo i starten, når man skal vænne sig til det. Der gik nok 3 måneders tid for mig før håret havde vænnet sig til det, men nu er det jo genialt. For hvis jeg skulle vaske mit hår hver anden dag, så ville jeg jo ikke lave andet! Det handler selvfølgelig om at planlægge sin hårstyling lidt. Jeg plejer at have det nede de første par dage, og når det bliver mere fedtet på 6-7. dagen, så laver jeg fx fletninger eller tager en cap på. Men det er virkelig, hvad der holder mit hår sundt og langt. Og så selvfølgelige at lade være med at putte produkter i det eller style det for meget. Jeg glatter eller krøller mit hår den første dag, og så lader jeg det være naturligt de efterfølgende dage. Det slider nemlig helt vildt meget på håret, når man bruger glatte- eller krøllejern.

Hvad bruger jeg så af produkter?

Overraskende få, faktisk. Jeg gik lige gennem skabet og det her var, hvad jeg kunne finde.

Jeg har købt det hele i Normal. Aussie-produkter er for mig sindssyg gode til prisen. De koster mellem 37-49 kroner, og når man har meget langt hår, så går man altså ret hurtigt igennem sådan en flaske. Jeg har også købt noget olie, men jeg bruger det ret sjældent. Mit hår har det egentlig fint, så længe det får hårkur engang om ugen og spidserne bliver klippet, når de trænger. Hårspray er faktisk kun til, hvis jeg skal noget særligt. Derfor har jeg heller ikke så stor en flaske af det.

Synes jeg, at der er forskel på budget vs. luksus produkter?

Jeg synes faktisk, at produkter som Aussie er virkelig gode selvom de er budgetvenlige. Jeg er dog ikke så vild med de helt billige elvital, pantene osv. som man kan købe i supermarkedet. Så vil jeg hellere lige ofte en 10’er mere. Jeg har også før prøvet Redken, som er i den dyre ende og for mig gør det ikke nok forskel til, at jeg vil bruge pengene på det. Man kan også holde omkostninger meget nede ved at vælge en frisure, som ikke kræver det store frisørindgreb. Jeg bliver fx kun klippet hver 3-4. måned, fordi mit hår er langt og derfor ikke så hurtigt mister sin frisure. Når man har kort hår, så skal man klippes oftere.

Så hvis jeg lige skal opsummere mine tips:

 • Vask dit hår 1-2 gange om ugen
 • Køb få produkter og også gerne budgetvenlige
 • Lad være med at krølle, glatte eller style dit hår for meget (det bliver slidt af det)
 • Få håret klippet, når det trænger. Meget hår kan undvære alle mulige produkter, hvis man passer på det og holder det ved lige.

4 thoughts on “Dullehår på budget: Sådan får jeg sundt og velplejet hår

 1. Gode tips! Jeg har selv kæmpe tykt hår, og lige nu bruger jeg Redken. Jeg har været igennem et hav af shampooer uden parabener, og halløj, men resultatet bliver bare ikke helt så godt…
  Laver du krøller med glattejern eller krøllejern? Jeg er en hat til styling, så jeg har enten håret nede, eller i en knold. Meget kedeligt..

  1. Jeg laver krøller med krøllejern. Har aldrig helt forstået hvordan man gør med glattejern 🙂 Jeg bruger det her krøllejern https://www.elgiganten.dk/product/personlig-pleje-skonhed-og-velvare/krollejern/CI9532/remington-pearl-pro-krollejern-ci9532 og jeg knuselsker det.
   Jeg kan fx godt brug lang tid den første dag efter vask på at krølle det og så holder det gerne pænt 2-3 dage hvor det til sidst bare er bølger i håret. Og ellers så jeg blevet stor fan af fletninger og cap, når jeg ikke orker noget (men har heller ikke dresscode på arbejdet). Et tip er at lave sådan en hurtig halv oppe/halv nede frisure, hvor man samler håret foran og sætter det fast bagpå med hårnåle. Så kommer det ikke i vejen men håret er stadig nede 🙂 Du kan evt søge på easy half up half down hairstyles på youtube.

 2. Jeg har også et tip til krølhårede venner derude som er lige så frustrerede som jeg var over at få bugt med kruset hår uden at bruge en milliard på alle mulige hårprodukter. JUUCE Curlz Frenz (eller hvad det nu hedder) er en smule pebret, men man får en ret stor tube, og produktet er ret drøj i brug. Varm produktet op i hænderne og fordel det i vådt hår, så virker det både varmebeskyttende og samler dine krøller, der får masser af form i stedet for krus. Det har erstattet diverse varmebeskyttende sprays, mousse, krølle-geleer og whatnot for mig.
  Hvis man hellere vil have noget lidt mere budgetvenligt, så er Matas Curl Defining Gel Spray også virkelig god til at få styr på lokkerne.

  1. Tak for det gode råd! Krøller er desværre ikke noget jeg selv har når mit hår er langt og tungt, men der sidder helt sikkert også nogle andre derude som kan bruge dit tip 😀

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.