Nytårsaften – uden at bruge en formue

Nu er julen jo veloverstået, og de fleste er jo nok begyndt at tænke på nytårsaften. Det er jeg selvfølgelig også. I år bliver det stille og roligt. Jacob skal aflevere sin bacheloropgave d. 3 januar, så vi skal ikke ligge med tømmermænd i to dage. Det bliver derfor en hyggelig aften, hvor vi får en veninde på besøg, og så skal vi ellers bare hygge med Malou.

Jeg kan virkelig godt lide nytårsaften og har i mange år gjort virkelig meget ud af det. Både med pynt og mad. Den skal bare have hele armen. Jeg synes dog ofte, at det kan være lidt farligt med en sådan en aften, hvor man lige har fået løn (som så skal dække hele januar, der som regel er 5 uger lang). Derfor går jeg også op i, at nytårsaften ikke stikker alt for meget af økonomisk.

Maden

Førhen lavede vi selv maden. Forret, hovedret og dessert. Men de sidste fire år har vi bestilt fire-retters menu udefra. Vi giver 350 kroner for fire retter pr. person, og det koster mig det samme som at lave tre retters mad. Så jeg kan klart anbefale at bestille mad udefra, hvis man alligevel gør lidt lækkert ud af det. Prisen er i hvert fald den samme. Og man slipper for at stå alt for meget i køkkenet.

Bordpynt

Noget jeg synes virkelig stikker af økonomisk er pynt nytårsaften. Nytårshatte, serpentiner og knallerter kan hurtigt løbe op, så mit sparetrick har været at gemme nytårshatte og genbruge dem hvert år. Jeg har ikke købt nytårshatte i tre år. Ja, man skal gemme dem i kælderen/loftet/skuret, men det gør man jo alligevel også med julepynt, og jeg synes det er synd at købe en masse plastikting og smide dem ud. Det er også derfor jeg genbruger pynten hvert år. Sidste år brugte jeg endda noget af julepynten til servietringe, hvor jeg klistrede et sort bånd og så var der pludselig bordpynt.

Man kan også spørge om man må låne af andre. Jeg lånte fx. de der guldperler på bordet af en veninde, fordi hun ikke selv skulle bruge dem. Bordløberen har jeg engang købt på eBay for 50 kroner og den har efterhånden været med til mange fester. Så er der ikke nogen som opdager, at man har et lagen fra IKEA som borddug.

Og så kan det altså også betale sig at have lidt is i maven og vente med at købe blomster til nytårsdag. Tulipanerne fik jeg sidste år til 12,50 kr, fordi supermarkedet skulle af med dem. Nytårspynten køber jeg altid i Søstrene Grene; jeg synes klart, at de har de bedste priser og det koster ikke alverden.

Tøjet

Den er selvfølgelig tricky. For man vil jo gerne se pæn ud, men det dræber altså også bare budgettet, hvis man lige går ud og bruger et par hundrede kroner på tøj, make-up og sko. Jeg prøver altid at genbruge det jeg har eller køber brugt/udsalg. Blusen på billedet har jeg fx. købt for 125 kroner på udsalg, og jeg bruger den også til hverdag under t-shirts, så det ikke kune var noget jeg brugte til en aften, men kan bruge flere gange. Og helt ærligt; så er der virkelig ingen der lægger mærke til, hvad man har på. Det er stemningen, det handler om!

Dagen efter

Noget jeg sjældent har medregnet i mit nytårsbudget er dagen efter. Det er faktisk møgdyrt at have tømmermænd. Chips, slik og cola: 200 kroner. Pizza MED udbringning: 200 kroner! Og lige pludselig har to mennesker altså næsten brugt 500 kroner på bare at have det dårligt. Man kan komme langt med at købe en frysepizza, cola på tilbud og slik fra Nettos spotvareafdeling. Det kan i hvert fald gøre skaden mindre.

Har du nogle nytårsaftens sparetips? Så del dem meget gerne i kommentarfeltet. Og eller så håber jeg, at du får en rigtig god nytårsaften <3

2 thoughts on “Nytårsaften – uden at bruge en formue

    1. Haha, altså det havde jeg slet ikke tænkt på! Det er fordi jeg slet ikke bruger penge på det. Jeg synes det er alt for dyrt og ikke særlig foreneligt med en budget-venlig nytårsaften 😀 Men det nok også fordi det ikke rigtig siger mig noget, jeg er mere til mad og vino 😀

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.