Mine økonomiske nytårsforsætter for 2018

Jeg håber, at I allesammen kom godt ind i det nye år. Det gjorde jeg i hvert fald selv. Jeg havde en super hyggelig aften med rigtig god mad og vin. Så i går lignede jeg nok lidt skelettet på billedet 🙂 Haha….Normalt er jeg ikke typen, som tror på det der med nytårsforsætter og derfor startede jeg allerede halvvejs inde i året med at forbedre min økonomi. Men derfor kan man jo godt gøre sig nogle tanker om, hvad der skal ske i det nye år.

For mig handlede 2017 især om at få styr på impulsshopping og bruge færre penge på madposten. Det er jeg faktisk lykkedes rigtig godt med, og jeg vil klart anbefale, at man kaster sig over et mål af gangen. For det der med at “sulte” sin økonomi og sige “I denne måned bruger jeg kun halvdelen af hvad jeg plejer” – det holder bare aldrig mere end et par dage. Derfor er det bedre at kigge på, hvilke vaner man gerne vil ændre på eller dårlig adfærd. Og så takle en af dem ad gangen. Det er i hvert fald min plan.

Jeg har brugt tiden mellem jul og nytår på at tænke, hvad jeg gerne vil ændre i 2018. Og her er mine “nytårsforsætter” så:

Mine økonomiske nytårsforsætter for 2018

 • Spare op til uforudsete udgifter hver måned. Jeg vil gerne have en “buffer” på min konto, så uforudsete udgifter ikke gør så ondt i maven. For man ved jo, at de kommer på et tidspunkt.
 • Købt noget, der gør mig glad og som jeg har sparet op til i stedet for dumme impulskøb. Det her forsæt er lidt i forlængelse af, hvad jeg allerede har gjort i 2017. Jeg er blevet så meget bedre til at styre udenom impulsshopping. Nu skal jeg så blive bedre til at finde motivationen til at spare op til noget, som jeg ønsker mig og oprigtig talt har brug for.
 • Drikke mindre Pepsi Max. Det er min store last, og der er mange penge at spare på denne her post. Indtil videre har jeg koncenteret mig om nogle af de andre dårlige økonomiske vaner, men jeg tror på, at 2018 bliver året, hvor jeg sparer en masse penge på sodavand.
 • Have nok penge på kontoen, så jeg ikke bekymrer mig om, at det er sidst på månenden. Det er nok min største drøm! Jeg er så styret af, hvilken enden af måneden vi er i. Mit drømmescenarie er uden tvivl den dag, hvor jeg tænker “Gud er det i dag vi får løn?” i stedet for at tælle dagene til det.

Det er mine drømme for 2018. Har I nogle økonomiske planer for det nye år?

4 thoughts on “Mine økonomiske nytårsforsætter for 2018

 1. Mit/vores mål for 2018:
  – Afdrage resten af vores boligkredit, så vi kan komme ned på en belåninggrad på ca. 50% på vores hus
  – Spare op på min “lommepengekonto” igen, da jeg købte en ret dyr taske til mig selv i julegave.
  – Købestop af årets første 3 måneder (ikke mad, hundemad og personlig pleje som vi løber tør for)
  – Forsøge at leve udelukkende af min kærestes indkomst, så vi kan få en fornemmelse af hvordan det vil være hvis jeg skal være hjemmegående med vores børn engang.
  – Udelukkende købe kvalitet

  1. Det er nogle virkelig ambitiøse mål! Især det med købestop. Jeg har indtil videre klaret en måned af gangen, så hatten af 🙂 Jeg synes også det giver virkelig god mening at prøve at leve efter et bestemt budget en periode før man springer ud i det. Vi prøver det også herhjemme med et fastlagt budget, som vi vil leve for når/hvis vi flytter i hus.

 2. Tak for at dele.
  Jeg har to økonomiske forsæt:
  1) Begynde at starte en opsparing. Det har jeg aldrig haft.
  2) nå til et punkt hvor jeg ikke har den mindste stress/angst over penge, og føler mig i overflod.
  Denne handler både om at have 100% overblik over mit forbrug samt tjene flere penge.
  Jeg føler mig faktisk lige fattig først og sidst på måneden. Fordi først på måneden tænker jeg “fuck det her skal holde en hel måned”

  1. Det lyder som nogle rigtig gode planer. Jeg kender så godt det der med at man først på måneden tænker: “Fuck det her skal holde en hel måned”. Og det er så ærgerligt, at man skal være så ked af, fordi jeg tror det påvirker ens humør resten af måneden. Den der følelse af ikke at have nok.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.