Så billigt kan det gøres: Reception på budget

I mandags var en helt særlig dag. Jacob havde nemlig sin sidste eksamen og kan nu kalde sig fysioterapeut. Det skulle selvfølgelig fejres, og jeg havde derfor påtaget mig opgaven med at lave en lille reception for familien. Jeg synes reception kan være en god, nem måde at bespise folk uden at det skal stikke helt af med 3-retters. Men selvom det er billigt, så er det jo januar og når man er broke as fuck, så skal der tænkes lidt kreativt.

Menuen var:

Serranoskinke

Parmaskinke

Oliven

Hummus

Forskellige oste

3 slags bruschetta (svampefyld, tomatfyld og mozzarella/tomat)

2 slags sliders (mini-burgere med/uden cheddarost)

Friturestegte rejer med aioli

Chokoladekage m. hindbær og hvid chokolademousse

Jeg handlede selvfølgelig det meste ind i discountbutikker og endte med at betale 357 kroner for al receptionsmaden (og så var der også rester til dagen efter). Men man kan gøre det endnu billigere end kun at handle tilbud.

Mine tips til reception på budget

Brug rester

Først og fremmest, så er det en rigtig god ide at se på, hvad man allerede har i køleskabet. Man kan jo lige så godt bruge de rester, der allerede er der. Jeg havde for eksempel en masse chokolade tilovers efter julekonfekten, og derfor var det en god ide at lave chokoladekage til dessert. Det gælder også, hvis man har tomater eller lignede på lager. Smid det på et brød i ovnen, og BUM! Så er der bruschetta. Eller smid det i en mini-burger. BUM! Awesome sliders.

Flere varianter af samme ret

Et tip er også at lave flere varianter af samme retter. Fx med bruschetta. Jeg lavede tre slags med simple, billige ingredienser. Det er altid billigere at lave retter, der minder om hinanden, fordi man så ikke skal købe så mange forskellige råvarer. Og det er også hurtigere.

Lav retter ud fra tilbud

Det er også en god ide at lade tilbuddene bestemme retterne. Fx var der tilbud på mini-burgere i denne uge i vores Kvickly, mens Rema havde friturestegte rejer som spotvare.

Drikkevarer kommer selvfølgelig oveni, men vi havde allerede hvidvin og sodavand herhjemme, så det blev ikke en udgift. Men her vil jeg også sige, at man ikke behøver købe alle mulige varianter for at gøre alle glade. Så længe der er noget med og uden alkohol + vand, så tror jeg de fleste er glade. Og køb det selvfølgelig på tilbud.

 

2 thoughts on “Så billigt kan det gøres: Reception på budget

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.