Hvis min privatøkonomi var en slankekur…..

Det er søndag aften, og jeg er åbenbart blevet tænksom. Det er jo en god ide engang imellem, især når man står overfor noget nyt. I de yngre år har økonomien herhjemme være lidt…sådan sejlende. Det har ikke været decideret skandaløst, men der har nok været lidt for meget på sidebenene (minus på kontoen). For 1-2 år siden gav jeg mig til at slanke kontoen og få vendt minus til plus. Så nu er vi ved at være der, hvor kontoen er blevet trimmet, og ligefrem er lækker at se på.

Det har været det første delmål. At nå et normalt niveau. Du har sikkert hørt med slankekure, at det er vigtigt at sætte sig delmål. Man skal ikke se på hele vægttabet på en gang, men tage det i bidder. Det har jeg også gjort det sidste lange stykke tid. Sådan lidt a la: “I denne måned skal jeg bruge 1.000 kroner mindre end jeg har til rådighed” osv. Jeg synes det er meget mere overskueligt end at sige: “Nu lever jeg på en sten de næste 5 måneder”. Ligesom sultekure, så holder det sjældent i længden.

Men hvad gør man så, når man er blevet helt trimmet og lækker? Så sætter man selvfølgelig et nyt mål. For jeg er ikke længere kun optaget af, hvordan min konto ser ud. Jeg er også begyndt at interessere mig for, hvad jeg bruger mine penge på. Lidt ligesom hvad man putter i munden, når man spiser.

Min drøm er at bruge mine penge på noget, der gør mig glad og som er godt for mig. Det kan også sagtens være slik eller pepsi max. Jeg skal bare være sikker på, at det gør mig glad. Og så at det måske er ok kun at gøre engang imellem. Nogle forbrug har bare været dumme vaner eller udtryk for, at noget andet i mit liv ikke har været godt. Som for eksempel at shoppe. Det har ikke været et reelt behov, men ligesom med overspisning har det været et afløb for noget tristhed.

Det har jeg fået vendt det sidste år. For eksempel i sidste uge, da jeg købte et par nye bukser, fordi de gamle var gået i stykker. Det var et reelt behov, og jeg følte derfor ikke skam bagefter. For jeg havde længe gået og tænkt over købet.

Nu er der jo heller ikke mange dage tilbage af måneden, og jeg er super stolt over, at jeg ikke har brugt flere penge end jeg havde sat mig for i starten af måneden. Jeg plejer altid at lægge penge til side til opsparing, men på en eller anden måde får de forvildet sig over på forbrugskontoen sidst på måneden.

Men det gider jeg ikke mere!

Det er en dum vane, og jeg vil gerne spare op til noget jeg drømmer om. Og det ser ud til at lykkes!

Hvordan vil jeg så i fremtiden sikre mig, at der er styr på, hvad pengene bliver brugt på? Jeg vil først og fremmest bede om flere bankkonti i min netbank, så pengene kan blive spredt ud på de forskellige poster, og det bliver mere overskueligt hvor mange penge vi har til de forskellige ting.

Min næste plan er at gå mere i dybden med, hvad vi helt præcis bruger vores penge på. For selvom vi ikke går i minus sidst på måneden, så tror jeg godt der kan optimeres på nogle områder. Det er i hvert fald hvad februar måned kommer til at handle om for mig.

Tips og gode råd modtages med kyshånd 😀

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.