Datenight: Romantisk middag for 373 kr

Jeg ville bare lige fortælle om vores datenight i går aftes. Vi fik nemlig Malou passet – det har været en evighed siden, og vi trængte til noget voksentid. Jeg eeeelsker at gå på fancy restaurant, men det er budgettet ikke lige til for tiden, så vi besluttede os for en 3-retters middag hjemme i stuen. Det har vi faktisk gjort mange gange før. Jeg kan godt lide at, man kan have en romantisk middag uden at det koster en million. For hvis man går på en restaurant, så løber det hurtigt op – uanset hvor billigt det er.

Normalt så køber vi bare alt hvad vi skal bruge til middagen, men jeg ville gerne være endnu mere sparsommelig denne her gang. Derfor gik jeg i tænkeboks over om vi allerede kunne bruge noget vi havde herhjemme. Jacob havde lige fået en champagne og rødvin i gave, så vi skulle ikke købe alkohol. Jeg havde en del hvid chokolade tilovers efter julen, så det kunne jeg bruge til desserten sammen med citroner. Jeg skulle bruge citronskal i desserten, og så kunne man jo fint bruge selve citronerne til forretten, hvor vi fik rejer på brød med aioli.

Til hovedret fik vi bøf med svampe, hjemmelavede pomfritter og bernaisesauce…årh, så meget bernaisesauce.

Desserten var en af mine favoritter fra Mette Blomsterberg: Pandekager med citroncreme. Jeg elsker især den dessert, fordi man kan lave den flere dage i forvejen, og så skal den bare anrettes. Jeg vælger altid desserter efter, hvor nemme de er at anrette, når man har drukket en del vin. Haha…

Alt i alt handlede vi ind for 373 kroner. Først tog vi i Rema1000 og købte alle basisting -ingen grund til at betale overpris. Bagefter tog vi i Kvickly og den lokale fiskebutik og købte resten. Der hvor vi ikke sparede var bøfferne og rejerne. Vi spiser så sjældent kød herhjemme, så når vi endelig skal have det, så skal det også være godt. Det har jeg ikke noget imod at smide lidt penge efter. Men det kan sagtens lade sig gøre at have en romantisk aften, selvom man er på budget og ikke har råd til at tage ud. Et af mine tricks til at sådan en hjemmeaften bliver en succes er, at man opfører sig som om man er på restaurant. Altså med at tage pænt tøj på, bobbe håret lidt op, tænde nogle levende lys og sætte noget baggrundsmusik på.

Ja kjole her har jeg nok haft på en million-millard gange, men det er der ingen, der opgaver. Slet ikke ens mand! Penge sparet lige der.

Hvis man føler stemningen, så er det egentlig næsten lige meget om man er hjemme eller sidder på en restaurant. Plus man har sparet taxaen hjem efter at have drukket vin. Bonus!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.