Fredagsfinans #105 – Sygdom og blodrøde aktier

Ja, det kan godt være, at det er blevet fredag, men jeg er blevet syg. Det er ærlig talt ikke særlig spændende. Jeg skal heller ikke holde vinterferie, så der er ikke engang noget sjovt i sigte. Bu-hu!

Derfor kan jeg godt afsløre, at weekenden kommer til at gå med at se en masse fjernsyn. Vi er begyndt på en gammel tv-serie “Weeds” herhjemme, som handler om en forstadsfrue, der handler med pot i nabokvarteret. Den er super god at binge! Og apropos det, så er cannabisaktier åbenbart det vilde over i USA. Investorerne er åbenbart helt høje (!) på at spekulere i hash. Hmm…..Jeg har jo også længe gået og overvejet at komme på aktiemarkedet….

Meeen det er nok meget godt, at jeg ikke hoppede på aktietoget i sidste uge. For denne uge har virkelig set skidt ud. Aktiemarkedet har nemlig været blodrødt, og så går alle ellers bare i paaaaanik.

Men der bliver forklaret i artiklen, at det åbenbart er helt normalt, fordi aktierne skal ned på et stabilt niveau, fordi de har været crazy-høje i lang tid. Det er altså også helt skørt, hvor hurtigt der kan blive pisket en stemning op omkring bestemte aktier. Jeg er altid total last-mover, så jeg overvejer altid at købe noget, når det lige har peaket. Jeg kunne tabe så mange penge på aktiemarkedet. For sure. Måske jeg skal få mig en vejleder? Eller egentlig bare en voksen.

Jeg vil lige slutte af med the scariest shit ever. For det kan godt være, at det ikke helt falder under privatøkonomi, but never mind. Det kan nok ikke være gået din næse forbi med hele daddel-situationen i denne uge. Rema1000 måtte trække deres dadler tilbage, fordi 13 personer har fået hepatitis A. Jeg vil bare lige sige, at jeg køber alle mine dadler i Rema, og jeg spiser ret mange dadler. Prøver jo at være sund og erstatte slikket og sådan. Jeg ville derfor lige tjekke på Fødevarestyrelsens hjemmeside, hvilket batch der var risiko for at være inficeret. Well, den pakke jeg havde i køleskabet var selvfølgelig en af dem. Og ja der er kun halvdelen tilbage.

Jeg behøver selvfølgelig ikke sige, at jeg googlede alle symptomer på hepatitis A og nu er batshit crazy bange for at der er noget galt. Det bliver en sjov weekend.

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Fredagsfinans #105 – Sygdom og blodrøde aktier

 1. Hvis du gerne vil ind på aktiemarkedet, hvilket kan anbefales, om ikke andet så for at få lidt erfaring med det, så er aktier ikke nødvendigvis den bedste mulighed. Javist, der er højt at flyve på dem, men også dybt at falde.

  Et godt alternativ til det er, at bruge investeringsforeninger i stedet. Specielt den slags, der er “passive”, de forsøger ikke at være smarte, og slå markedet, men bare følge det, det gør dem meget billigere. Omkostningen ved investeringsforeninger er det lille nøgletal, der hedder “ÅOP”, og jo lavere jo bedre. Gerne under 1%. Jeg går ikke selv over 0.7%

  En nem måde at starte op med det hele, og som jeg har gjort, er at oprette en Nordnet konto, og så bare sætte en automatisk investering i gang i et par investeringsforeninger. Jeg har sigtet efter en, der bare investerer i hele verden, så så længe det går godt samlet set, så går det fremad for den. Herefter kan det fint passe sig selv. Der bliver trukket lidt penge fra min konto hver måned og investeret for, og så kan jeg nøjes med lige at kigge forbi en gang til Jul.

  Den jeg lige nu autoinvesterer i, er “Sparinvest INDEX DJSI World KL | SPIDJWKL”

  Så afsæt 150kr på måned til det, så er du med, og kan begynde at få lidt erfaring med det.

  1. Haha, jeg er ikke så meget for at ringe til lægen, men jeg kan så fortælle at jeg fik en blodprøve i weekenden pga min feber og har ikke hepatitis. Nu er vi så bare ved at finde ud af, hvad det er i stedet 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.