Status på februar: Så mange penge har jeg brugt indtil videre

Så er vi ved at være et godt stykke inde i februar måned, og nu går vi ind i det, som jeg kalder SIDST PÅ MÅNEDEN. Uhhh…Jeg har jo en drøm om, at jeg på et tidspunkt i fremtiden ikke får nervøse trækninger, når jeg skal logge ind i netbank sidst på månenden.

I sidste måned præsterede jeg at have penge på kontoen helt til den bitre ende, og jeg tror satme også det lykkes i denne her. Men min plan for februar var ikke kun at undgå overtræk, men også prøve at se på, hvad fanden pengene egentlig bliver brugt på. Jeg havde jo en ide om, at vi brugt vildt mange penge på at handle ind, og det var der synderen skulle findes. Nå ja, og så også take-away. Hvilket vi faktisk var kommet til livs i januar, hvor vi kun brugte 300 kroner på take-away. Haha, sådan ser det bestemt ikke ud for februar.

Her er den så. Svesken på disken. Budgettet for februar måned.

Jeg vil allerede nu super gerne gå i gang med at forsvare alle mine køb. For straks går jeg jo i forsvarsposition.

På den positive side

For at starte positivt, så har vi brugt mindre på mad-budgettet end jeg havde frygtet. Jeg synes virkelig vi har handlet ind mange gange i denne her måned. Nu har jeg bestilt dagligvarer på nettet til de næste 5-6 dage, så jeg håber det vil hjælpe lidt.

Vi har ikke brugt penge på gaver. Jeg kan åbenbart ikke lide andre mennesker. Jacob har ikke brugt nogle penge på sig selv. Det vil jeg lige undlade at fortælle ham, så han ikke pludselig bruger løs.

Jeg har brugt lidt penge på mig selv i denne her måned. Jeg har købt en ny arbejdstaske (den gamle var 8 år gammel) og så har jeg købt nogle nye toppe, fordi de gamle var gået i stykker.

Andet kategorien var blandt andet frisørture til Jacob og Malou, så også fornuftigt nok. Nå ja, og så var vi lige en tur i IKEA og købe ind til Malous værelse. Det sker selvfølgelig heller ikke hver måned, så det er ikke en fast post.

På den ikke så gode side

Der er to poster, som stikker ud i denne her måned. Vi har brugt en del flere penge på transport-posten, men Jacob har også været nødt til at køre på arbejde, fordi han har haft noget vikariat, der ligger langt væk. Det ændrer sig forhåbentlig her fra næste måned.

Take-away + restaurant posten er også stukket lidt af i denne her måned. Dels fordi vi selvfølgelig skulle fejre, at Jacob havde fået fast arbejde, men også fordi vi har ligget syge, og så har der bare ikke været overskud til at lave mad. Æv, det ville jeg altså gerne være bedre til. Eller bare lade være med at blive syg.

Der er en uges tid tilbage af måneden og nu har jeg handlet ind til de næste mange dage. Så kan jeg i det mindste lige nå at pynte lidt på resultatet.

6 thoughts on “Status på februar: Så mange penge har jeg brugt indtil videre

 1. Ønsker man at forbedre sin økonomiske situation, eller blot forstå den, er første skridt at være ærlig overfor sig selv med hvad man bruger penge på. Det skridt indeholder, helt som du laver her, en oversigt så det er tydeligt, hvor pengene forsvinder hen. Jeg tror det er vigtig at forstå, at der ikke er noget som er rigtigt eller forkert forbrug i sig selv. Det handler alt sammen om, hvad ens prioriteter og mål og drømme er.
  Det er dog vigtigt at forstå, at man ikke kan ændre ens situation nævneværdigt, hvis man ikke kender den ordenligt! Kudos til dig Mille for at fremstille dig selv ærligt helt som du er, også at der er i en måned er blevet brugt “for meget” på fastfood.

  Keep up the good work!

  /Sune – frinans.dk

 2. Jeg synes det ser rimelig cool ud, det der! Umiddelbart synes jeg ikke ligefrem I klatter pengene væk på ligegyldige ting, og som du selv siger, så er der en årsag bag de mange fastfood-køb.

  Jeg har aldrig sat mit budget op på den måde, men jeg brugte en overgang Spiir-app’en, og der kunne jeg se, at jeg måske var liiiige rigelig god til at bruge mine penge virkelig åndssvagt ind i mellem… Men dyr to go-kaffe virker bare livsnødvendigt om morgenen, selvom man bare kunne have lavet den hjemmefra og proppet den i et termokrus!

  1. Tak for de søde ord. Det er så dejligt at få feedback. Jeg har prøvet at sætte mit budget op på rigtig mange måder og med forskellige værktøjer, men lige for tiden synes jeg det hjælper at skulle skrive alt ned manuelt, fordi jeg så også bliver bevidst om det og er nødt til at reflektere over købene. Så jeg regner også med at forstætte i marts 🙂

   Haha, kender godt den med to-go kaffe. Jeg har sjovt nok haft det sådan med iskolde energidrikke til overpris i 7/11 😉

 3. Øv øv kender godt det med sygdom og madlavning. Men flyt lidt længere ‘væk’, så bliver udbuddet mindre – eller få en stor fryser 🙈 Vi har ALTID pizza, kylletter og pølser på frost, så vi kan trylle nem mad frem, når overskuddet mangler. Det er trods alt billigere end take-away… 😉

  1. Haha, ja det må være løsningen at flytte væk 😀 God ide med ting i fryseren – det må jeg til at overveje.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.