Status – så mange penge brugte vi i februar måned

Så kom vi til vejs ende med februar i denne omgang. Jeg delte jo en sådan lidt-over-midtvejsstatus over vores forbrug i sidste uge, og derfor vil jeg nu dele, hvordan det er gået hele måneden. Denne måned har været lidt anderledes, fordi jeg har prøvet at dele vores penge op i kategorier i stedet for et digitalt kuvert-system pr. uge.

Og for at tage den konklusion først: Jeg synes det er så meget bedre at inddele pengene efter kategorier. Jeg fik to oprettet to konti mere i banken, så jeg nu kan fordele alle pengene ud på hver deres post. Det gør økonomien så meget mere overskueligt. Det var egentlig lidt sjovt, at jeg var bange for, hvad banken ville tænke over, at jeg skulle have alle de her konti. Og så var det bare ikke et problem. Jeg kan varmt anbefale bare at springe ud i det.

Men nu til det med pengene. Jeg havde på forhånd delt pengene op sådan her.

Mad: 5.000 kroner

Andet: 1.500 kroner

Transport: 1.375 kroner

Lommepenge til de voksne: 1.500 kroner

Gaver: 500 kroner

Resten ryger til opsparing, uforudsete udgifter og Malou har sin egen konto, hvor hendes børnepenge kommer ind og så bruger vi dem på tøj og andet til hende, så det følger ikke med i det her budget. Jeg havde sat madbudgettet ud fra anbefalinger online for at se om vi kunne holde det. Transport baserede jeg på, hvad vi i løbet af det forrige år har brugt på den post med pendlerkort og benzin. Andet er frisør, kioskbesøg, ting til boligen etc.

sådan blev pengene brugt i februar måned

Som jeg også nævnte i indlægget tidligere på måneden, så endte jeg med at lave en hel restaurant og take-away kategori (herunder kommer også slik). Simpelthen fordi det stak af i denne her måned. Jeg må indrømme, at kombinationen af at vi dels skulle fejre Jacobs nye arbejde og lige pludselig også være to voksne på fuldtidsjob kastede os lidt ud af rutinerne. Kombineret med sygdom – først hos mig, så Malou – gjorde at vi brugte al for mange penge på de hurtige løsninger. Jeg tror helt sikkert jeg skal blive bedre til at have noget hurtig mad liggende i fryseren. Det er en læring til næste gang.

På den positive side, så har vi brugt mindre på mad. Og vi kunne helt klart have brugt endnu mindre, hvis vi havde handlet smartere ind. Det er allerede på to-do til marts måned. Transport-posten stak også lidt af i denne her måned, men det skyldes at Jacob havde noget vikar-job langt væk, som kostede nogle kilometer i bilen. Så det var nok kun i denne her måned, at det var så dyrt for os.

Jeg har brugt nogle penge på mig selv, men det er alle på ting, som jeg havde på min “ønskeliste”, bl. a. en ny arbejdstaske, som jeg er rigtig glad for. Jacob har ikke brugt penge på sig selv i denne måned – så må vi ikke håbe, at han kommer stærkt tilbage i næste måned. Haha….Nå ja, og så har vi brugt nogle penge på at opgradere Malous værelse og vores stue. Det var også money well spent.

En del af mit tøj klarede sig ikke ind i marts måned, og derfor skal jeg også ud og købe nogle nye toppe/bluser til mig selv i marts måned. Udfordringen bliver selvfølgelig ikke at gå amokka og købe hele butikken.

Foreløbig plan for marts:

Mindre take-away

Smart indhandling af dagligvarer

Bruge færre penge på benzin

Købe nyt tøj, som står på ønskelisten

 

 

2 thoughts on “Status – så mange penge brugte vi i februar måned

  1. Jeg plejede at lave skemaer over mit forbrug, men siden søn og arbejde er det røget i glemmebogen. Nu prøver jeg med det her skema at få et overblik igen. Tak for det og for inspirationen.

    1. Jeg synes også det kan være svært at få det gjort, når man har travlt i løbet af hverdagene. Ellers kan det måske være en ide at gøre det fx. hver søndag? Så er det måske ikke så stressende 🙂 Og tak for de søde ord <3

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.