Vi har været en tur hos dyrlægen!

Hvis man så med på Instastory i går, så kunne man se, at jeg var en tur til dyrlægen med Den Gamle Græker. Sådan noget kan som bekendt være en skræmmende ting. Ikke kun for hunden, men også for pengepungen

Tyler havde ikke været så selv i et stykke tid, så jeg mistænkte rigtig nok, at der var noget galt. Og det var der sørme! Den stakkels græker har fået betændelse i kæben, så nu er han blevet sat på pencillin-kur indtil infektionen er væk, og de kan operere ham. Det er aldrig rart, når ens kæledyr har det skidt, men det er jo også for mange forbundet med ondt i pengepungen. For det er jo virkelig dyrt at have til dyrlægen!

Regningen i går beløb sig da også op til 6.800 kr (!!!!) – fornuftig som jeg var, så er jeg faktisk begyndt at have mig sådan en in-case-of-emergency-konto. Men det havde jeg ikke brug for i går. Forsikringen gik nemlig ind og dækkede – shit, mor her blev lykkelig. Så jeg “slap” med regningen på selvrisikoen på 1.156 kr. Jeg ved godt, at man ofte taler om, at man ikke skal overforsikre sig, og jeg har også hørt at sygeforsikring til kæledyr er penge ud af vinduet, fordi man kan spare pengene op i stedet og bruge af dem, når man skal til dyrlægen.

Men altså, alle de år jeg har haft forsikring, så har det faktisk været billigere for mig at betale forsikringen end dyrlægeregningerne. Og så er der selvfølgelig også roen i maven, fordi man ikke pludselig skal lade økonomien styre om ens kæledyr skal leve eller dø. Det er jeg rigtig glad for. Men selvfølgelig koster det ogå penge at have en hund. Vi bruger ca. 500 kr om måned som inkluderer mad, forsikring og årligt dyrlægebesøg. Nogle år har han så skulle have lavet noget, som forsikringen ikke dækkede, men det kan virkelig tælles på et par fingre. Det er selvfølgelig ikke en økonomisk god beslutning at have et kæledyr. Det koster os jo trods alt 6.000 kroner om året – og det er forudsat, at jeg ikke skal betale en dyr regning hos dyrlægen. Og det er jo nok også derfor, at man altid ser folk i Luksusfælden skal sælge deres hunde for det er – well – en luksus.

Og så er der selvfølgelig også forskel på om man har en hund, der spiser for 100 eller 800 kr om måneden.

Før man springer ud i det, så vil jeg i hvert fald sige, at man skal tænke over, at det skal fylde i ens budget i rigtig mange år. Jeg har haft Den Gamle Græker i snart 9 år, men som den hunde-elsker jeg er, så vil jeg sige, at han giver mig langt mere glæde end 6.000 kroner kolde kontanter om året kan give mig. Og jeg synes heller ikke livet handler om at spare, spare, spare. Det handler om at spare, så man kan få råd til de ting, der går en glad. Og en græsk gadehund var åbenbart på min liste <3

Men altså; Hvem kan også stå for de øjne?

2 thoughts on “Vi har været en tur hos dyrlægen!

  1. Meget nuttet! Hvilken slags hund er han?
    Jeg havde alle typer dyr som barn, og indtil jeg blev stor teenager. Det var så hyggeligt! Så udviklede jeg desværre pels-allergi, så nu kan jeg knap nok klappe en hund før det klør allevegne. Men mine drenge plager om en hund.. På et tidspunkt må der også være nogen som udvikler en pille eller noget, som kan tage allergien 😉

    1. Taaaak! Det er en græsk gadehund, så blandet vil jeg sige, men han har helt klart noget terrier i sig sådan rent personlighedsmæssigt 😅 Man kan vidst godt få sådan nogle bomuldshunde som ikke allergiske – ikke fordi jeg skal lokke 🙈

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.