Hvordan synes du selv det går, Mille?

Der kommer lige sådan nogle løse tanker i dag. For ja, hvordan synes jeg egentlig selv det går? De sidste par måneder har jeg haft virkelig meget fokus på vores budget. Det skulle overholdes, og det blev det (sådan cirka).

Vi vidste jo ikke, hvor hurtigt Jacob ville komme i job, så jeg ville gerne gemme pengene til en masse eventuelle regnvejrsdage. Men så skete det, at han fik job super hurtigt. Og lige pludselig stod vi med to indkomster. Jeg begyndte allerede at planlægge, hvor meget der skulle lægges til side til de forskellige opsparinger. Men så må jeg også bare erkende, at der pludselig var mange ting, som skulle skiftes ud. Jacob skulle bruge en ny cykel, så han kunne køre på arbejde, telefonen var gået i stykker, og jeg måtte smide en masse bluser ud, som var gået i stykker. (Når jeg siger smide ud, så mener jeg donere, fordi stoffet jo sagtens kan genbruges).

Men altså; Så er det lige pludselig, at man ikke holder heeelt øje. Jeg har jo ellers for vane at skrive ind i budgettet hver dag, hvad pengene bliver brugt på. Fordi jeg lige nu er i en læringsproces, hvor det er en god øvelse at finde ud af, hvor pengene forsvinder hen. De fleste af dem forsvinder fornuftige steder hen, men alligevel. Og det har jeg bare ikke haft tid til de sidste par uger. Jeg kan dog se på kontoen, at de fleste heldigvis ikke er forsvundet. De står der stadig. Og det er nok fordi min proces virker.

For eksempel har der de sidste dage været fart på, men jeg har alligevel tvunget mig selv til at handle ind – normalt ville jeg bare vælge den nemme take-away løsning, så det viser jo, at der er sket en ændring. Det er jo typisk i de pressede situationer, at man finder ud af, om man har rykket sig. Så ja, jeg er altså også bare menneskelig og slacker lidt engang imellem. Men det vigtigste er jo at komme op på hesten igen. For det er jo ikke spild, hvis man stadig får kigget på pengene bare halvdelen af gangene. Det er stadig meget mere bevidsthed man ville have haft end ved slet ikke at gøre noget.

Så hvis du også synes, at du falder i engang i mellem, så er det okay. Det vigtigste er, at man kommer tilbage på sporet igen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.