Fredagsfinans #113 – Skal jeg på aktiemarkedet?

Så blev det fredag igen. Foråret er så småt på vej, og der er stadig penge på kontoen. Alt er godt. Jeg var i går til investerings-workshop (det skal jeg nok fortælle meget mere om i næste uge), og nu er jeg jo blevet helt hooked på at komme på aktiemarkedet og købe nogle aktier.

Jeg regnede faktisk med, at det ville være sådan nogle kedelige, gamle virksomheder som man skulle investere i, men så viser det sig, at man satme kan investere i Monster!!!

Hvor sejt er det lige?

Og hvis jeg købte Monster aktier, så ville jeg altid kunne forsvare mine Monster-køb med, at det jo er for at holde kursen oppe. Jeg øjner en win-win lige der.

Men før jeg lige begiver mig ud i aktieeventyret, så skal jeg nok lige researche noget mere. Jeg vil jo helst ikke ende som aktiespekulanten Domenick Beskos, der er gået personligt konkurs for – hold nu fast – 25 millioner kroner. Hvis du ikke lige ved, hvem han er, så er han en af Danmarks mest berømte aktieguruer. Men altså, nok ikke meget længere. Tror i hvert fald, at det vil tage et par år at afdrage på 25 millioner kroner.

Men jeg lover i hvert fald, at jeg ikke vil investere flere penge end jeg har. Og jeg har altså ikke 25 millioner kroner. Bare hvis I nu var i tvivl.

Nogle andre, som har det lidt svært er Mobilepay. Det er åbenbart ikke en overskudsforretning at give noget væk gratis, og sidste år havde de et underskud på 63 millioner kroner. Det er da alligevel også en slags penge. Men jeg hepper altså på Mobilepay – det er jo min bedste ven, når jeg til foråret og sommeren turnerer rundt på diverse loppemarkeder.

Nå, nu skal det ikke være trist mere – og dog. For mens vi har ventet læææææænge på foråret, så går Hjem-Is også og håber på bedre vejr. De havde et skodår sidste år på grund af det dårlige vejr, og de håber på at kunne vende skuden i år, hvis der kommer godt sommervejr. Indtil videre er den drøm liiidt op af bakke, hvis man har kigget ud af vinduet i april.

Jeg kan tydeligt huske Hjem-Is, da jeg var barn. Det var seriøst the shit, fordi de havde alle mulige gode is, som man ikke kunne købe i supermarkedet. I dag kan man jo få alle mulige is i supermarkedet, så der er nok ikke helt samme wow-faktor over, at Hjem-Is bilen kommer forbi. Men helt ærligt; Man bliver da bare i SÅ godt humør af denne her reklame fra gamle dage. Jeg får helt lyst til at drøne ud og købe is nu.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.