Penge tilbage fra skat – hvad har jeg brugt dem på?

Så er der penge tilbage fra skat!!! I hvert fald for mit vedkommende. Jeg har læst, at de fleste enten bruger pengene på forbrug eller opsparing/betale gæld. I gamle dage når jeg fik penge tilbage i skat, så ville jeg enten bruge dem på noget shopping, ferie eller også ville de bare gå ind og dulme lidt på kassekreditten. Men i år er det anderledes!

Jeg har for første gang ever plus over hele linjen; lønkonto, budgetkonto – jeg har sågar oprettet konti til ferie og uforudsete udgifter. Så hvad gjorde jeg, da der tikkede 6.200 kroner ind på kontoen i morges? Jeg havde faktisk længe gået og planlagt, hvad pengene skulle bruges på. Jeg har nemlig gået og haft lyst til at investere. Det kan man måske også lidt gætte ud fra mit blogindlæg i går, hvor jeg fortalte, at jeg havde været til investerings-workshop i sidste uge.

Jeg har altid syntes, at sådan noget med aktier er super spændende. Helt fra da jeg arbejdede i finanssektoren havde jeg planer om, at jeg en dag skulle på aktiemarkedet. Men da vi begge var studerende med barn, så var det ikke lige noget vi kunne prioritere i økonomien.

Nu ser det imidlertid helt anderledes ud. Vi har begge fuldtidsjob, og jeg vil gerne begynde at spare lidt mere op. Her taler jeg ikke om opsparing til uforudsete udgifter eller ferier, men en langsigtet opsparing. Og penge vokser som bekendt ikke ved at stå på bankkontoen. De bliver faktisk mindre værd pga. inflationen. Derfor er det en rigtig god ide at sætte pengene i investering – selvfølgelig er intet garanteret, når det kommer til investeringer, men man kan vælge at play it safe og satse på nogle aktier, som hvis man kigger over fx 20 år vil være steget. (Hvis det er noget I synes er spændende kan jeg godt skrive noget mere om det?)

Da pengene gik ind på kontoen i morges skyndte jeg mig derfor at overføre dem til et depot, hvor man kan købe aktier. Så nu står der 5.000 kroner derinde – de resterende 1.200 kroner har jeg indtil videre beholdt på min konto.

Så nu skal jeg bare finde ud af, hvad jeg skal investere i.

Det bliver nok noget stille og roligt – og dog! Jeg har nemlig set, at man kan købe Monster-aktier. Det har jeg rimelig optur over! Altså, hvor sejt er det lige? Og det legaliserer jo total mit Monster-forbrug, hvis jeg køber nogle Monster-aktier. Haha! Min plan er dog nok primært nogle “fornuftige” ting, så opsparingen kan vokse. Og så vil jeg sætte 500 kroner ind hver måned. Det kan godt være, at det ikke lyder af meget, men man skal jo starte et sted.

Jeg er i hvert fald spændt på, hvad det bliver til!

6 thoughts on “Penge tilbage fra skat – hvad har jeg brugt dem på?

 1. Jeg vil gerne høre mere om aktiekøb! Men også evt køb ind i investeringspuljer eller indeks, som vistnok er lidt mere sikre?
  Jeg investerer kun ca 200 kroner om måneden (lidt i June og lidt i en pensions-pulje gennem min bank), men det er alt hvad jeg kan undvære lige nu som 20-årig fattig studerende 🙂

  1. EJ hvor er det fedt at du investere så tidligt! Og 200 kroner rækker altså også langt, når man starter så tidligt. Jeg har selv planer om at købe det meste i ETF’er som er billige investeringsfonde (fortalt kort) og så vil jeg have lidt i nogle enkeltaktier – mest for at hygge lidt med det. Men vil da super gerne skrive noget mere om det 🙂

 2. Jeg købte en festivalbillet for mine sølle 2000 kroner. Det er selvfølgelig også en slags investering – altså i livskvalitet 😉

  Det kunne være fedt med nogle flere indlæg om investeringer! Det er et område jeg ved sådan cirka intet om (slet ikke om hvordan man kommer i gang, hvad Dow Jones er eller hvorfor og hvordan mine penge evt. vil vokse), så det kunne være fedt at få lidt mere viden om 🙂

  1. Jeg er også SÅ meget for investering i livskvalitet! Jeg vil da lige gå i tænkeboks over nogle indlæg omkring aktier og investering 🙂

  1. Ja, det har jeg også læst. Jeg tror dog, at jeg skal have noget mere “sikkert” her til at starte med 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.