Fredagsfinans #114 – Jeg har købt mine første aktier!

Yes, den største nyhed i denne uge er uden tvivl min egen! Jeg har nemlig købt mine første aktier. Det føles helt sejt og blæret. Nu venter jeg så bare på, at pengene ruller ind på kontoen.

Jeg har selvfølgelig tænkt mig at investere størstedelen af pengene i noget langsigtet og stabilt, men min første aktie skulle betyde noget for mig. Noget jeg altid vil huske tilbage på. Derfor investerede jeg i Monster! Hvor cool er det lige? Jeg kan mærke, at jeg bliver rich!

Altså, jeg ved jo godt, at det nok ikke bliver den store jackpot, men nu kan jeg sige, at jeg faktisk ejer en del af Monster. Jeg regner stærkt med, at de sponsorerer mit forbrug fremover.

Og fordi jeg nu er blevet sådan en aktietype, så er jeg jo nødt til at læse alle mulige aktienyheder nu. Det kan jo være, at jeg går glip af vigtig info! Jeg gik blandt andet glip af Norwegian aktien som steg, fordi der var nogle rygter om, at British Airways gerne vil købe dem. Jeg ved dog ikke helt om jeg er typen, der skal have fly-aktier. Jeg mener; jeg hader jo at flyve!

Det var også i denne uge, at nogle af os fik penge tilbage i Skat. Jeg var rigtig begejstret for at få penge på kontoen – det er i hvert fald bedre end at skulle af med dem. Hvis du er en af dem, som skal betale skat, så kan du i det mindste trøste dig med, at du ikke er den amerikanske hedgefond-chef John Paulson. Han skal nemlig betale EN MILLIARD DOLLAR tilbage i skat. Så må man alligevel have ret nedtur på.

Meeen det er dog ikke fordi John har fucket op på sin forskudsopgørelse. Han lavede nogle investeringer for en masse milliarder under finanskrisen, og så kunne han vente med at betale skat af fortjenesten. Indtil nu altså. Gad vide om man laver en standard bankoverførsel på 1 milliard? Guess I will never know.

Andre der også har det stramt i økonomien er de unge kinesere. Kineserne er gået fra at være et af verdens mest opsparende folk til nu at kravle op ad listen over de mest forgældede. Det skriver tv2.dk. Det blev gjort nemmere at låne penge for at sætte gang i deres forbrug, da der skulle gang i samfundet ovenpå krisen. Det er så bare kammet lidt over, og nu er en kinesisk husholdnings gæld steget med 19 procent. Risikoen er selvfølgelig, at det kan starte en ny krise. Men altså, jeg har jo ikke nogle kinesiske aktier sååå…

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.