DIY – Gratis børnetøj

Jeg sidder bare lige og syr lidt.

Jeg håber I alle har haft en god weekend. Jeg ville lige vise, hvad jeg har fået weekenden til at gå med. For i stedet for at bruge lørdagen på at shoppe, så har jeg været super kreativ og budget-agtig type.

Da jeg sidste år gennemgik mit tøjskab, så var der jo en del tøj, som ikke fik lov til at blive. Noget af det donerede jeg og resten kom ned i kælderen. Fordi det på en måde var for fint til at donere. Altså det var bare fra nogle billige mærker, men jeg kunne ikke helt få mig selv til at smide det videre. Derfor gemte jeg noget af det i en pose, for jeg havde en ide om, at jeg kunne lave det om til børnetøj.

Jeg mener; Hvor svært kan det være? Jeg tog derfor hjem til min mor, som har en super-pro symaskine og kunne hjælpe mig. Jeg havde på forhånd købt nogle simple mønstre i Stof2000 og Stof og Stil, som jeg kunne følge.

Jeg lærte hurtigt, at det var en del mere kompliceret at sy ud fra noget, som allerede har været syet end hvis man “bare” har et kæmpe stykke stof. Man skal tænke lidt mere over, hvordan man klipper i blusen, så der er nok stof til det hele. Og så skal man jo være nødt til at skifte retning undervejs, når det ikke lige går som man vil.

Som da jeg havde lavet sommer-kjolen ud fra en gammel tanktop, og så kunne Malou ikke passe den, da jeg prøvede den på hende. Løsning? Vi lavede da lige nogle slidser i siderne, så den blev mere åben forneden.

Jeg kunne selv godt mærke, at jeg var lidt rusten foran en symaskine, men det var virkelig det værd at få genbrugt noget gammelt tøj, der alligevel bare ligger i kælderen. Vi fik lavet fire bluser til en samlet pris på 0 kr – altså den ene af dem lavede min mor godt nok efter jeg var gået hjem, men det taler vi ikke om. Haha!

Ja, det var selvfølgelig ikke helt gratis, fordi jeg havde købt mønstre til at tegne efter, men dem kan man jo bruge igen og igen. Og det vil jeg anbefale alle, der selv går i gang. Man kan altså ikke helt freestyle det, hvis man er rusten ligesom mig. Så selvom det har været udfordrende, så er det i hvert fald ikke sidste gang, jeg har prøvet at re-designe tøj.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.