Når shopping tager overhånd

Confession-time på bloggen. For selvom det gik så godt i sidste måned, så kan man ikke sige det samme om denne her måned.

Altså lad mig lige slå fast. Det er ikke fordi det sejler helt af helvede til. Men det kunne være mere fornuftigt. Eller kunne det? Det er, hvad jeg er i tvivl om. For sidste år tog jeg en kold tyrker med slet ikke at købe noget til mig selv. Bare for at se, at det ikke var så slemt. Det var en kæmpe læring i, hvor få ting jeg faktisk har brug for. Jeg kunne nemt gå forbi butikker eller helt undlade at taste bestemte webshops adresser.

Men her kommer så the tricky part. For jeg skal jo på et eller andet tidspunkt ud og købe nyt tøj til mig selv. Især når man ligesom mig ryddede ud i skabet sidste år, og derfor har jeg ikke rigtig noget forårs- og sommertøj.

Så hvordan forbereder man sig så bedst muligt? Jeg har brugt den sidste måned på at vurdere, hvad jeg rent faktisk har brug for i mit skab. Gået og tænkt længe over, hvilke stykker tøj, der vil passe sammen. Selvfølgelig har jeg også købt lidt hen ad vejen. Når jeg fx har set en bluse, så har jeg med det samme tænkt; Hvad kan den gå sammen med? Det har styret mig udenom mange fejlkøb. Jeg prøver også at kigge efter lidt dyrere ting, som jeg ved, at jeg i sidste ende vil bruge længere tid end den billigere knock-off, som ikke giver mig helt den samme begejstring.

Jeg synes dog stadig det er svært. For hvornår er det ok at købe noget nyt tøj? Nogle vil måske sige, at det er når man har brug for det. Andre vil sige, at det er når man råd til det. Og jeg har jo penge på kontoen. Jeg har også i denne her uge købt flere stykker tøj, som er på vej med posten. Blandt andet en cardigan, som jeg længe havde sukket efter men synes var for dyr. Indtil den blev sagt 50 procent ned. Jeg gik og tænkte flere dage om jeg skulle købe den. Hvilket jeg egentlig synes var åndssvagt, for jeg har pengene, og det var et velovervejet køb. Men det er jo her man skal lære at navigere mellem at købe lidt og at det ikke tager overhånd. For jeg kan da mærke, at det har vækket dragen, som også liiiige skal ind og se, hvad de andre webshops har.

For når jeg går ind og kigger på noget, som jeg rigtig gerne vil købe, så popper der jo tre andre fede ting op i søgefeltet. Og så er der også lige….Ja, jeg kunne fortsætte.

Der kan jeg godt mærke, at de gamle vaner trænger sig på. Indtil videre hjælper det mig super meget, at jeg har en liste over de ting, som jeg gerne vil købe. Som jeg ved, at jeg har brug for. Men det er ikke så nemt. Dem, som siger at det “bare” er at lade være har det nok ikke på samme måde. Jeg synes stadig ikke det er helt nemt, men jeg er blevet langt bedre til at gå væk og ikke altid reagere på lysten.

Jeg tænkte derfor, at jeg lige ville prøve at opsummere nogle af mine erfaringer i en liste:

Min bedste tips til shopping

  • Lav en liste over de stykker tøj/sko, som du rent faktisk har brug for.
  • Lav derfor en liste over de ting, som du rigtig godt kunne tænke dig. Er der et overlap mellem behov og ønsker?
  • Vælg, hvad du gerne vil købe. Hvor meget er behov og hvor meget er: “Bare fordi de er fucking fede!” – prioriter hvad der er vigtigt for dig.
  • Find de ting, som du gerne vil købe og hold evt. øje om de kommer på tilbud eller du kan finde dem second hand.
  • Hvis du ser noget, som du godt kunne tænke dig, så sæt det på din “ønskeliste”. Lad det stå der en måneds tid. Hvis du har glemt tingen efter en måned, så var drømmen om tøjet styret af impulser og ikke et egentligt ønske. Jeg har selv lige købt to stykker tøj, som har været på min ønskeliste i et par måneder. Den ene fik jeg 450 kr. rabat på, fordi jeg ventede.
  • Tænk i outfits: Jeg finder meget inspiration på pinterest til at finde ud af, hvordan jeg kan sammensætte tøj, så det passer med flere ting.

Hvordan beslutter I andre om I skal købe noget nyt tøj?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.