Så hvordan går det med dine aktier, Mille?

Jeg tænker, at jeg lige skylder en opdatering på hele mit aktieeventyr. Nu får jeg det jo til at lyde MEGET MERE vildt end det egentlig er. Men jeg startede jo ud med at overføre 5.000 kroner til mit depot, hvor jeg så køber aktier fra. Og det var altså lidt crazy at købe sin første aktie. Større thrill end at købe nyt tøj. Siger det bare. Jeg tror dog, at det ville være en rimelig dårlig investering, hvis jeg kun købte Monster-aktier for alle mine penge, så derfor har jeg også fundet noget mere sikkert.

Der er selvfølgelig aldrig noget hundrede procent sikkert med aktier, fordi det jo er en investering, men hvis man spreder sine investeringer mellem både lande, brancher og virksomheder, så skulle man være godt dækket. Jeg har valgt at lave en fast investering hver måned hos Nordnet, fordi man så kan investere gratis i et udvalg af investeringsfonde og ETF’er. Investeringsfonde er, hvor du køber en lille andel af virkelig mange virksomheder, hver gang du investerer, så du er sikker på at få en stor spredning på din investering. En ETF-fond er lidt det samme, men det er ret billigt i omkostninger om året, og derfor er de også meget gode at overveje. Det synes jeg i hvert fald. Jeg har med min månedsopsparing indtil videre valgt at investere i 2 EFT’er og 1 investeringfond.

Udover den mere sikre investering, så har jeg valgt at have et par enkeltaktier, fordi det gør det lidt sjovere at følge med. Sådan nogle investeringsfonde og ETF’er rykker sig jo ikke vanvittigt meget, men det gør de enkle virksomheder. Jeg har derfor investeret lidt mønt, som jeg godt kan tåle at tabe, hvis det skulle gå galt. Indtil videre har jeg investeret i Monster og Norwegian og så lidt i en ETF-fond, som kun specialiserer sig i robotteknologi. Det synes jeg også er lidt spændende at følge.

Indtil videre har jeg tabt 200 kroner på aktiemarkedet, men det er også fordi det har kostet lidt at købe enkeltaktierne. Og man skal selvfølgelig ikke gå i panik over, at det går ned. For historisk set vil det stadig gå mere opad end ned set over en lang periode, og det er også derfor man heller ikke skal investere penge, som skal bruges om 1-2 år. For du skal kunne tåle en nedgang. Jeg regner med at spare op de næste 40 år, så jeg har ekstra penge udover pensionen, hvis jeg fx vil gå ned i tid eller lave noget andet spændende til den tid.

Sig til, hvis der er mere I gerne vil vide, så skal jeg prøve at svare så godt jeg kan 🙂

2 thoughts on “Så hvordan går det med dine aktier, Mille?

  1. Hej !

    Tusind tak for en fed blog. Af nysgerrighed kunne jeg godt tænke mig at vide,
    hvilken ETF det er, som specialiserer sig i robotteknologi?

    Hilsen Josephine

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.