Fredagsfinans #121 – Der er penge på kontoen!

Der er gået penge ind på kontoen! Og vejret er fucking lækkert. Så jeg har selvfølgelig kun optur på i dag.

Jeg skal dog prøve at holde lidt igen her de første to uger i juni måned, fordi vi skal på ferie d. 15 juni, og det vil jo være rart at have lidt monetos med på ferie. Jeg har faktisk været fornuftig i år at lave en ferieopsparing, meeeen der skal jo også lidt lommepenge med. Så det vil være en god motivation at spare lidt for at kunne købe mere vin, is og pasta på ferien. I den rækkefølge selvfølgelig.

Men det evige spørgsmål er jo altid om man skal give drikkepenge, når man er på ferie. For det er åbenbart ikke ens i alle lande, ifølge tv2.dk. I Spanien giver meget meget få drikkepenge på restauranten, og alle der yder en service i Portugal forventer drikkepenge. I Italien, hvor jeg skal hen, giver man drikkepenge for at de fylder benzin på bilen eller renser bilruden. Men nu er jeg jo boos lady, så det kan jeg godt selv.

Drikkepenge er heller ikke noget vi bruger herhjemme. I en undersøgelse fra Megafon svarer 60 procent af danskerne, at man ikke skal give drikkepenge på en restaurant eller cafe i Danmark. Det skriver tv2.dk. Altså jeg giver selv drikkepenge, hvis jeg er på sådan en svinedyr restaurant med top-service.

Og jeg er sådan en nederen type der altid liiiige nøler ud af restauranten for at se om de ser det ekstra beløb på dankort-kvitteringen. Total nederen type, I know.

Et sted jeg i hvert fald ikke giver drikkepenge er fastfood-restauranter. Det ville måske også virke lige underligt? Herhjemme er vi jo henholdvis Team-MacD og Team-BurgerKing. Jeg kan bedst lige McDonalds, og derfor går vi på McDonalds.

Det er derfor ikke overraskende, at Burger King sidste år havde et underskud på 6,7 millioner kroner. Det skriver BT.dk. Selv undskylder de det med, at deres Burger King inde i KBH har været spærret inde af metrobyggeri, og det er derfor folk ikke har besøgt den. Men altså…vi ved jo alle sammen godt, hvad vi kan lide ik?

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.