Vi skal flytte!

Ja, der er altså sket noget meget spændende i mit liv de sidste to uger. For efter at have set på en lejlighed i en time, så skrev vi sgu under på lejekontrakten og om 58 dage, så flytter vi.

Vi har jo egentlig læææænge gået med flyttetanker. Lige siden vi sidste sommer gav Malou soveværelset og vi rykkede ind i stuen på en sovesofa. Det skulle være en meget midlertidig løsning indtil Jacob blev færdig med uddannelse og fik et job. Det gjorde han så i februar, men lige pludselig gik tiden med job, mere job og når det endelig blev weekend brugte vi tiden på at være familie.

Men lige pludselig gik det op for os, at vi altså ikke kan blive ved med at sove på en sovesofa. Og lejligheden trænger til en make-over, men det skal bare ikke være os, der giver den. Møblerne er gamle og købt brugt for tusind år siden. Alt hænger sgu lidt. Så jeg prøvede at kigge lidt på det der med at købe hus. Men det er altså ikke bare sådan lige at gøre. Og der er jo tusind udgifter man skal indregne i sådan et huskøb, hvilket gav mig lidt ondt i maven. Vi prøvede i en periode at kigge på huse i vores budget, men jeg måtte simpelthen erkende, at de alle sammen var huse, som krævede at man skulle fikse et eller andet. Ikke at jeg skal lyde forkælet, men det er jo noget som kræver at man har et mentalt overskud til det. Og lige nu er jeg så drænet, at jeg ikke engang kan holde en malerrulle. Hvordan i alverden kunne jeg så forvente, at vi kunne fx. male et helt hus?

Jeg havde altid troet, at vi skulle flytte i hus lige med det samme, når vi begge var færdiguddannede. Men jeg må også indrømme, at bare det at kigge på hus er et kæmpe projekt. Og så bagefter også sætte det i stand. Faktum er, at der er hverken mig eller Jacob lige nu. Vi er trætte, når vi ikke arbejder og lige nu vil vi bare gerne prioritere familietiden, når vi har fri.

Triggerpunktet blev dog, da en ny vurdering af lejlighederne herhjemme dumpede ind af brevsprækken. For aldrig har det været højere, og som Jacob sagde “Man skal kende sin besøgstid” – hvilket så var 12 år. Så nu sælger vi lejligheden og gemmer overskuddet fra salget til en mulig udbetaling på et hus. Hvornår ved vi ikke – men når vi en dag får overskud til at kigge, så er pengene der. Imens flytter vi ind i en lejet lejlighed 2 kilometer fra hvor vi bor. Det er helt nyt, og jeg kan mærke at der sænker sig en ro over mig lige nu, fordi vi kan bruge vores energi på os som familie og ikke en masse projekter eller bare stressen over at gå på hus-jagt. Og jeg har total optur over, at jeg for første gang i mit liv skal eje en dobbeltseng. Og en opvaskemaskine. Og en altan. Fuck, det bliver godt.

10 thoughts on “Vi skal flytte!

 1. Når man først har opvasker vil man ALDRIG undvære den… ever !

  Tillykke med lejligheden. Skal i så ud og shoppe nye møbler ?
  Vi har lige skifter mange møbler ud – efter 10-15 år med de “gamle” som ikke passede perfekt i vires hus som vi købte for 8 år siden.
  Men først nu var der penge til det.
  Er så glad hver dag jeg ser min stue , og mit spisebord i køkkenet ? materiel lykke ❤️

  1. Mange tak 🙂

   Ja vi skal ud og have nye møbler. Det er kun loftlampen, sofabordet og datterens værelse som skal med – resten skal kasseres eller sælges meget billigt 🙂 Men det bliver også dejligt med noget nyt, nu hvor vi har levet lidt scrappy de sidste par år. Vi regner med at bruge lidt fra salget af lejligheden, men håber self at finde lidt gode tilbud – man er vel økonomisk bevidst 😉 Haha…

 2. Ren nysgerrighed, når det er en blog om økonomi, hvor meget huslejen er i sådan en bad boy? De fleste steder er det jo nærmest billigere at sidde med huslån og det hele end at leje i Kbh området ??

  1. Helt i orden at du spørger 🙂 Det koster 16.000 kr for 118 kvm – så det samme som at sidde i et mindre hus (i hvert fald herovre). Men for os – der kun kigger efter huse på Amager, så er det svært at finde noget hvor vi kan sidde for det samme hvor der ikke skal laves en milliard ting. Lige for tiden er det absurd dyrt at købe her hvor vi bor, og vi er desværre ikke interesseret i at flytte pga job, netværk og familie. Så for os er det stadig billigere at leje end at eje lige nu – men jeg ser det også som en øvelse i at vi lærer at have en høj boligudgift mens vi venter på at få mentalt overskud til at købe hus (og priserne forhåbentlig falder lidt)

 3. Kæmpe stort tillykke! Hvor lyder det dog også bare dejligt og tiltrængt! Jeg er så “heldig” at måtte beholde lejligheden min eks og jeg flyttede ind i sammen, så jeg har hele tiden haft dobbeltseng (også for mig selv) og flere værelser + altan. Men mangler fandme stadig den opvaskemaskine!!
  Håber I får en nem og overskuelig flytning.
  Klem J

  1. Mange tusind tak! Og det lyder heller ikke værst med din lejlighed. Flytning bliver SÅ nem for vi skal kun have datterens værelse, loftlampe og sofabord med – resten bliver solgt eller smidt på genbrugsen fordi det er gået i stykker 😀

 4. Tillykke! En opvaskemaskine må seriøst være den ultimative lykke. Da jeg flyttede til Vestjylland for tre år siden sagde jeg til mig selv, at så skulle jeg “fandme også have en lejlighed med opvaskemaskine, altan og hele molevitten!”. Fast forward tre år senere, hvor jeg godt nok bor i en stor, billig lejlighed, men uden opvaskemaskine eller altan… Dobbeltsengen er dog på plads!

  1. Haha, jeg er helt oppe og køre over den opvaskemaskine. Forventer at den markant vil forbedre mit liv 😀

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.