Fredagsfinans #122 – Har vi fået flere penge?

Kun en uge til, og så er jeg altså på vej mod syden sol. Ikke at man dog behøver det i år med det skønne vejr, som vi har haft. Damn, hvor er det vildt altså! Men det gør altså ikke noget, hvis det begynder at regne, når vi skal af sted. Hvorfor er det egentlig man altid håber på, at vejret skal være noget lort for andre, fordi man er på ferie? Som om der kun er en mængde godt vejr og det ikke må bruges, mens man er væk.

Andre som også håber på regnvejr, er de danske landmænd. Fordi det har været fucking awesome sol-vejr i hele maj og juni, så er de danske kornmarker nemlig blevet skadet af tørken, og det kan udløse et milliardtab til landbruget.

Det skriver finans.dk. Så for landmændene (og mig selv), så håber jeg på regn hele resten af juni.

Apropos min ferie, så har jeg desuden været dygtig og spare op til den i år. Og jeg bruger ikke nogle “dumme” penge lige nu, fordi jeg skal spare så meget som muligt til ferien om en uge. Og jeg er begyndt at føle, at der er lidt flere penge på kontoen.

Det kan jo selvfølgelig også have noget at gøre med, at vi er i højkonjunktur lige nu – hvor det bare køre for fedt for økonomien. Men det er åbenbart ikke alle som har det sådan. Hver tredje dansker mærker nemlig ikke opsvinget, og 9 procent mener faktisk at deres økonomi er blevet værre! Det skriver finans.dk. Undersøgelsen viser også, at folk hellere vil spare op end at bruge de ekstra penge , som de har mellem hænderne.

Men altså, jeg læste så også lige at selskaberne bag kviklån har oplevet en øget vækst det sidste år. Og det er selvom låne-lovgivningen sidste år blev strammet og vi samtidig er i økonomisk vækst. Det skriver finans.dk. Så måske er vi ikke helt så fornuftige med opsparingen som vi selv tror i undersøgelsen?

Årh, man nogle gange ville jeg altså ønske, at der ikke var kviklån – eller man i det mindste ikke så reklamer for dem overalt! Med de renter, så ripper de jo en for alt.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.