Tanker om feriebudgettet

Forleden spurgte jeg i facebook-gruppen Dine Penge – få gode råd og hjælp til din privatøkonomi hvordan andres feriebudget så ud. Vi har jo for første gang haft en decideret ferie-opsparingskonto i år, og jeg kan mærke at det har givet mig mere ro i sjælen ift. hvor mange penge vi har med. Førhen ville vi bare bruge det vi havde – plus lidt mere.

Og jeg kan konstatere, at vi alle sammen har meget forskellige budgetter til forbrug på ferie – altså til mad, oplevelser etc. Det kommer jo også lidt an på, hvilket land man tager til, og hvilken livsstil man har. Før vi fik Malou, brugte vi fx. penge på at gå i byen sydpå (alkohol er åndssvagt dyrt på barer og disko) og restaurantbesøg. Efter Malou bruger vi lidt færre penge på det. Dels fordi vi spiser mere på altanen i ferielejligheden eller også er vi på en restaurant, hvor man kan nå en ret, før ballademageren splitter det hele ad 😛 På den måde er det alligevel ret billigt at få børn, haha…Men hvad bruger vi så penge på på ferien?

Mad og vin. Jeg mener, vi skal jo til italien ik? Og bare fordi man spiser på altanen, så behøver man jo ikke kun spise købe-pizza.

Oplevelser. Vi går i pendulfart mellem karuseller, hvor man skal kaste 1 euro i eller tage på ture.

Og shopping. Vi kan begge to godt lide at shoppe i outlets, når vi er i udlandet. Familien skal jo have ordentlige sneaks på ikke?

Vi sætter ca. 8-900 kr af til hver dag til oplevelser, mad, shopping etc. Nogle år har vi brugt færre penge på ferie, men jeg synes alligevel det løber op når vi er af sted, så derfor vil jeg hellere sætte mere af så vi ikke trækker på kassekreditten eller andet. Jeg vil gerne hygge mig, når jeg er på ferie – og det skal helst ikke være der hvor man virkelig sidder og tæller mønterne eller vælger det billigste på menukortet. Derfor vil jeg hellere spare mere op til ferien og så nyde det. Ikke at vi bare kaster om os med penge lige så snart vi rammer Italien, men en del af ferie-konceptet for mig er også at penge ikke skal fylde.

Jeg vil dog sige, at for mig hjælper det at holde lidt styr på, hvor mange penge vi har brugt undervejs. Derfor tjekker jeg også netbank regelmæssigt, når jeg er af sted. Det er meget rart at holde lidt hånd i hanke med pengene.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.