Vi skal komme pengeskam til livs!

Jeg er blevet interviewet flere gange, men i går var første gang, at jeg har prøvet at blive interviewet iført badedragt i 30 graders varme.

Men sagen var den, at Kejser på P1 havde fokus på Pengetabu i går i deres program, og derfor spurgte de om jeg ville fortælle, hvordan jeg oplever pengetabu og pengeskam. Heldigvis var det radio, så der var ikke nogle krav til min påklædning. Så jeg var med helt fra Italien – thank god for 3LikeHome, så jeg ikke skulle betale spidsen af en jetjager for at være med i de 60 minutter programmet varer.

Hvis du gerne vil høre indslaget, så kan du finde det lige her – jeg er med ca halvvejs i programmet 

Jeg synes programmet var virkelig godt sammensat med os, der medvirkede. Der blev forklaret, at det ikke kun handler om at lægge et budget, men der er så mange psykologiske aspekter, som spiller ind, når det handler om vores økonomi.

Jeg fortalte også selv om min pengehistorie, men også om hvordan jeg oplever pengeskam. Når man skammer sig over ikke at kunne finde ud af det med økonomien, altid være i overtræk sidst på måneden og have en ide om, at ALLE andre er meget bedre end mig til det med økonomi. Efter jeg startede min blog for snart tre år siden, har jeg fundet ud af, at vi alle sammen ligner hinanden meget mere end vi tror. Jeg er slet ikke den eneste, som kan have det “sidst på måneden”, og ved I hvad? Jeg blev simpelthen så lettet, da jeg fandt ud af det.

For efter jeg er blevet mere åben om min økonomi, så oplever jeg også andre blive mere åbne. For ingens økonomi er perfekt – og hvad er perfekt egentlig? Det er jo op til os selv at definere det. Jeg prøver selv at finde ud af, hvordan jeg får mest mulig ud af de penge jeg har til rådighed og bruger dem på det, der gør mig glad.

Og vi skal altså ikke skamme os over, at det er svært at finde ud af det med pengene. Jeg synes stadig det kan være svært til tider. Jeg falder stadig i og bruger mine penge uhensigtmæssigt, men det hjælper virkelig meget at tale åbent om det med jer og så se på det store billede. At jeg har rykket mig fra, hvor jeg startede til hvor jeg står nu. Jeg synes det er pissesejt, at man vil gøre noget ved sin økonomi, og det kræver en masse små skridt før man er i mål. Så lad være med at have pengeskam! Det kommer der ikke noget godt ud af  <3.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.