8 ting du skal lade være med at købe på din ferie

Denne her liste skrev jeg sidste år, og den holder altså stadig. Erfaringer kommer både fra mig selv og observationer på alskens ferier. Så kan du lige tage den med, når du selv skal på ferie. Det var bare en lille service herfra, så du kan spare en masse penge. Jeg prøver selv at holde mig til det her på ferien.

8 TING DU IKKE SKAL KØBE PÅ DIN FERIE
 1. Souvenirs. I know, jeg lægger hårdt ud, men jeg tror aldrig nogen virkelig har gjort et fund med figurer, kopper og forklæder, hvor der står “I <3 Spain”. Lad ferieminderne blive ved billederne!
 2. Tøj i neon. Altså, jeg kan godt iklæde mig en pink cardigan once in a while, men at iklæde sig neon fra top til tå er bare no-go. Så lad være med at falde for fristelsen i de der billige tøj-butikker, hvor der både er neon-gul, grøn og blå.
 3. T-shirts med slogans. I samme ombæring kan jeg også lige nævne T-shirts som kun kan købes på eBay og i turistbyer. Det virker sikkert sjovt at købe en T-shirt, hvor der står “Vodka, connecting people” eller “FedSex” men de er altså bare kiksede og lever kun i turistbyer, fordi de ikke kan sælges andre steder.
 4. Alt i strandskaller. Den falder også lidt under souvenirs, men fortjener sit eget punkt. Du husker måske de små smykkeskrin med pålimede muslinge- og strandskaller i forskellige mønstre. Eller den lille kasse, hvor man kunne købe en samling skaller og konkylier. Just don’t. Det bliver aldrig pænt på hylden derhjemme.
 5. Elektronik på markeder. De er overalt med powerbanks, selfiestænger, højttalere etc. Det er billigt, men der er heller ingen garanti, og min erfaring er, at det ikke holder særlig længe på grund af kvaliteten. Endnu en ting, der er værd at købe hjemmefra.
 6. Krydderier. Det kan være fristende at købe med hjem fra byens marked, men får du det helt ærligt brugt? Vi spiser jo sjældent det samme derhjemme som på ferien, og hvor mange gange har du lige lavet Sigara Börek siden du kom hjem fra Tyrkiet?
 7. Fake shit. Ja, det siger jo sig selv. Lad være med at rippe markedet for Løis Vulleton eller Guggi tasker. Det er aldrig det samme som at købe den ægte vare. Ja, jeg har også været 13 år med penge på lommen. Og så er det desuden ulovligt i mange lande, så du kan risikere en stor bøde.
 8. Høje hæle. Okay, denne her behøver du måske ikke helt lade være med at købe, men vær opmærksom. Ens fødder hæver vildt op i varmen, så hvis du køber et par sko sydpå, så er der en risiko for, at skoene er stor store, når du kommer hjem til kolde Danmark.

2 thoughts on “8 ting du skal lade være med at købe på din ferie

 1. Man skal også være opmærksom på, at hvis man køber krydderier i lande uden for EU, er de ikke blevet strålebehandlet, og man kan derfor risikere at få diverse bakterier eller biller med hjem.

  1. Det er også en vigtig pointe! Jeg har ikke selv prøvet at rejse udenfor EU, så det var jeg faktisk ikke bekendt med, tak fordi du deler 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.