Genbrug: Shopper til den nye lejlighed

I går var jeg med min mor på shoppetur for at kigge efter ting til den nye lejlighed. Indtil videre har vi købt en seng (meget vigtigt) og bestik (også meget vigtigt). Vi venter dog med at købe sofa, spisebord etc. fordi vi lige skal finde ud af, hvor det skal stå. Men det betyder jo ikke, at man ikke kan tage på shoppetur alligevel.

Jeg havde for længe siden aftalt med min mor, at vi skulle på sådan en genbrugstur til sydsjælland. Mest fordi det er så billigt dernede i forhold til København – og det kan vi li’! Og jeg er jo total vild med genbrug af flere årsager; man kan få noget unikt, man kan få noget billigt, og det er godt for miljøet.

Meeeen man kan også hurtigt komme til at falde i fejlkøbs-fælden.

GENBRUGSSHOPPING DON’TS

  • Man køber noget, fordi det er billigt
  • Man køber noget, fordi det er super fedt i butikken. Jovist, ser det cool ud med et kæmpe stort gult emaljeskilt over en teakkommode, men vil det også passe ind i din stue, som består af slidt og hvidt?
  • Man har ikke planlagt, hvad man skal købe hjemmefra.

Derfor gør jeg mig allerede nogle tanker inden vi skal af sted. Nu kunne vi ikke købe store møbler, så jeg gik primært efter nips eller køkkenting, som jeg ved vil passe ind. Og måske også give lidt sjæl til et nybyggeri. Jeg var derfor på udkig efter vaser, krukker, brødkurv og serveringsskåle i glas. Det bliver også meget nemmere at lede, hvis man ved hvad man leder efter. Og så falder man ikke for nemt over alle mulige impulskøb. Eye on the price.

Vi satte derfor kursen mod Nysted til Pirettehuset – der kan jeg klart anbefale at tage hen. Helle som ejer butikken er super sød og meget imødekommende. Hun har mange ting til skarpe priser, og så byder hun på kaffe!

Total tilfælde, så havde hun faktisk præcis hvad jeg havde ledt efter. En flot brødkurv, som i virkeligheden var en svensk ostekurv. What are the odds? Og så en flot vase i røget glas. Amen, altså!

Derefter smuttede vi lige i en Kirkens Korshær, hvor de havde masser af glasskåle og fade til ingen penge. 10, 20, 30 kroner for skåle! Det er jo helt vildt. Og jeg synes altså sådan nogle gamle glasskåle er så flotte, fordi maden virkelig kommer til sin ret i sådan en skål.

Efterfølgende kørte vi ind til Nykøbing Falster, hvor jeg lige var lidt utro på genbrug og fandt en bolig-outlet med 50 procent i hele butikken. Den grå krukke var sat ned til 125 kr og total hvad jeg skal have på min nye altan. Så den kom også med hjem.

Da vi havde spist frokost – jeg fik self sådan en rigtig prol-burger med bernaisesauce (man kan tage pigen ud af Amager, men…) og så gik turen mod Møn.

Har kan man finde mange gårde /bondehuse, hvor de også lige har en lade fyldt med alt mulig genbrug/antik. Det er sådan lidt grænseoverskridende at ringe på hjemme hos folk, men sådan er det og så går man bare rundt og kigger. Her fandt jeg dog ikke noget, men hold fast, hvor man kan bruge timer.

Så alt i alt en fin høst, hvor jeg fik brugt 310 kroner på 1 brødkurv, 1 fad, 1 vase, 1 krukke og 5 (!) skåle. Det kan man jo dårligt få een skål for i en butik. Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg tager en tur syd for København.

GENBRUGSSHOPPING DOS

  • Lav en liste over, hvad du skal bruge, så du ikke kommer hjem med impulskøb, der ender med at blive fejlkøb
  • Tjek ca. priser hjemmefra, så du ikke betaler overpris.
  • Research området hjemmefra, så du kan lave en rute mellem butikkerne.
  • Kør ud af storbyerne, for det er meget billigere.
  • Vær bevidst om din boligstil, så du ikke bliver forblændet af ting, som slet ikke passer ind hjemme hos dig.

 

2 thoughts on “Genbrug: Shopper til den nye lejlighed

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.