Ferie: Min store guide til Bibione

Hvorfor Bibione? Jeg bliver ofte spurgt, hvorfor i alverden vi tager på den samme ferie hvert eneste år. Ja, ikke kun den samme ferie, men den samme ferielejlighed på det samme hotel! Hvad er det byen Bibione kan?

Jo, den kan få en til at slappe af, komme ned i gear.

Ja, der er ikke mange – hvis nogen – seværdigheder. Gågaden er ikke i en smuk gammel middelalderlig stemning. Hele byen er turistifiseret. Men når man har en datter på 3,5 år, og ferien skal føles som ferie for alle – så er Bibione altså genial. Den har det hele for små og store barnlige sjæle.

Så til dem, som har efterspurgt det, så kommer her min store guide til Bibione. Den er lavet ud fra alle de gange jeg har været der – og det er mere end der kan tælles på to hænder. Hvis I har nogle specifikke spørgsmål eller overvejer at tage dertil, så skriv endelig med spørgsmål. Det kan være, at jeg ikke har fået det hele med.

Min store guide til Bibione

Hvor skal man bo?

Hvad enten man har røven fuld af penge eller på sparetur, så er der overnatningsmuligheder for alle i Bibione. Nede ved stranden er de dyre ferielejligheder og hoteller, men kommer man 1 kilometer væk kan man faktisk finde noget til ok penge. Vi har boet på Valbella tre gange – det er ferielejligheder – til den slidte side – men vi skulle så også kun give 6.500 kroner for to uger i juni. Der er også camping i byen, men det er meget populært, så man skal nok booke i god tid.

Et lille tip er at booke direkte gennem det agentur som har de fleste boliger dernede. Det hedder Europa Turist Group, og deres hjemmeside kan være lidt svær at arbejde med, og det er en lidt gammeldags måde man betaler depositum, men det er altså legit nok, og man kan sparer flere tusinde kroner ift. at booke gennem Dansk Friferie.

Når man booker gennem dem, så får man også meget ofte gratis liggestole ved stranden – det er altså lækkert. Og så bliver man inviteret til et spaghetti-party med gratis mad og vin. Det har jeg prøvet en gang, men jeg vil ikke anbefale at bruge en ferieaften på det, da det er ret kedelig mad.

Hvor skal man spise? 

Indrømmet; Bibione er ikke kendt for deres kulinariske evner, og det er ikke gourmet-mad MEN der er stor fokus på at man kan spise som børnefamilie og det elsker jeg. Jeg har efterhånden prøvet de fleste restuaranter i byen og mine favoritter er disse:

Al Ponte (udenfor byen)

De serverer rigtig god pasta med fisk og skaldyr. Stor legeplads med hoppeborg til børnene, og så ligger det lidt uden for byen, så der er dejlig stille og charmerende stemning. De har faktisk også veganske retter på menukortet, hvis man nu er til det.

Ristorante Pizzeria Storione

Min all-time favorite restaurant i Bibione. Vi spiser der faktisk så meget, at tjenerne genkender os, når vi kommer igen. Jeg har kun prøvet deres pasta-retter så kan ikke udtale mig om kød-retterne. MEN, det er virkelig lækkert. De laver meget af pastaen selv, og de har altid frisk fisk og skaldyr. Hvis du tager derind, så skal du prøve deres pasta med kammuslinger og sort trøffel. Priserne er bestemt også fair – 100-125 kr for en stor pasta-ret. Og der er legeplads, så børnene er underholdt.

Atmosphera Ristorante Pizzeria

Igen, der er legeplads til børnene. Synes også deres pasta-retter er gode, men det er ret standard turist-mad. Ikke desto mindre i den bedre ende.

Casa del Gelato

Laver de bedste is-desserter til 4-6 euro. Jeg er især fan af Tiramisu og After Eight versionerne. Hver gang jeg er i Bibione skal jeg forbi her.

Hvad skal man lave? 

Hvis man nu har fået nok af pool, så er der også mange andre muligheder i byen. Jeg har dog primært skrevet ud fra, hvis man er børnefamilie, fordi det har jeg mest erfaring med.

Parco Junior 

Et mindre forlystelsesland, som ligger i nabobyen Lignano. Det er primært til de mindste. Malou på 3,5 år kunne prøve alle forlystelser og synes det var helt fantastisk, så aldersgruppen ligger nok fra 3 år og opefter. Man kan både købe enkeltbilletter og heldagspas. Vil klart anbefale at købe heldagspas, da det bedst kan betale sig. Bonus: Man betaler ikke noget som forælder, når man skal prøve med barnet, og det synes jeg er meget fedt.

Parco Zoo

Mindre zoologisk have som ligger mellem Bibione og nabobyen Lignano. Der kan man snildt få en formiddag til at gå, men vil anbefale at tage derhen, når det er overskyet, for det er virkelig varmt at gå rundt.

Luna Park

Åbner hver aften kl ca. 19.00. Det er et Tivoli lidt i stil med dem, som man ser herhjemme på markeder. Malou synes, at det var det sjoveste i hele verden, så vil klart anbefale sådan en aften. Man får 50 procent om mandagen på billetter, hvis man har kuponer til det. Dem får man typisk, når man har lejet lejlighed gennem Europa Turist Group, men de ligger også på deres kontorer oppe i byen, hvor man kan tage dem.

Piratskib

Hvis du spørger Malou, så vil hun sige, at dette var ubetinget den bedste oplevelse på hele ferien. At komme ombord på et piratskib i 90 minutter, hvor man sejler rundt mens piraterne leger med børnene, optræder og laver sjov. Man bliver malet i ansigtet, får “pirat-vin” og skal fægte med piraterne. Det kan være lidt svært at finde ud af på deres hjemmeside, men man går til stedet markeret på kortet (nede på selve stranden, hvor der er et skilt), og så kommer piraterne og henter en i motorbåd. Det koster 15 euro for voksne og 13 euro for børn.

Cykler

Man kan leje nogle sjove cykler rundt omkring i byen, og det ligner lidt en slags golf-biler. De kan både lejes med pedaler eller el-drevent. Det er virkelig en god måde at få set byen en af de første dage, og så synes børnene også det er virkelig sjovt.

Aquasplash

Vandland, som også ligger i nabobyen Lignano. Jeg har selv været der for rigtig mange år siden, så kan kun udtale mig om det, men der var det meget sjovt. Jeg vil dog mene, at det primært er for lidt ældre børn, hvis man vil have fuld valuta for pengene

Hvor skal man shoppe? 

Palmanova Outlet Village

Virkelig godt outlet, hvor man kan finde mange fede mærker nedsat. Jeg kommer altid hjem med noget herfra.

Noventa di Piave Designer Outlet

Ligger lidt længere væk, men har en del dyrere mærker end Palmanova outlet. Du kan fx finde Gucci, Versace, Burberry til en del under normalprisen.

Adriatico Centro Commerciale Portogruaro

Ligger en times kørsel væk, men er et kæmpe storcenter med alle mulige kendte og ukendte (for mig) mærker. De har også en stor Carrefour, som er vores Bilka. Her har vi før været og købe stort ind til hele ferien, fordi de har et større udvalg af vin, pålæg, ost etc.

Hvad kan man ellers lave? 

Bibione Thermae

I Bibione findes også et spa-center, hvor man kan få massage, ansigtsbehandlinger, spa etc. Jeg har selv været der en gang for mange år siden, og det er virkelig fint, hvis man har brug for lidt forkælelse.

Marked

Hver tirsdag er der marked på parkeringspladsen foran Luna Park. Det starter tidligt om morgenen, og jeg vil anbefale at man tager tidligt af sted før det bliver for overrendt og mega varmt. For ti år siden var det et mega fedt marked med mange forskellige ting, men nu er det primært kina-crap der sælges. Der er dog også boder med ost, pålæg, fisk, grøntsager og det er virkelig lækkert. Jeg kan især anbefale, at gå forbi “fiske-damerne” hvor man kan få 1 kg rejer for 125 kr.

Har jeg glemt noget?

Det er muligt. Hvis du også har været i Bibione og har input, så skriv endelig i kommentarfeltet. Overvejer du at tage dertil og har brug for et godt råd eller andet, så skriv endelig også 🙂

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.