Den sidste dag…

….i vores gamle lejlighed. Jeg havde ikke regnet med at blive så emotionel omkring det, men det ramte mig lige i hjertekulen. Næsten 12 år har vi boet her sammen. Skabt et liv sammen.

Jacob flyttede ind i lejligheden som 19-årig, og et halvt år efter blev vi kærester. Jeg flyttede officelt ind 10 måneder efter på min 18-års fødselsdag. Og har været her lige siden. På nær en afstikker til studie i Aarhus i et år, men så kom jeg også hjem igen.

Der er blevet grædt utrolig mange tårer i denne her lejlighed. Ikke så meget over hinanden, men kriser, stress og dødsfald. Der er heldigvis også blevet grint en masse. Og fejret en masse.

Vi fejrede min 18-års fødselsdag her. Min studenter-reception. Jacob gjorde klar til vores bryllupsdag. Vi lavede Malou i denne her lejlighed. Mit vand gik i sofaen 2 dage efter terminsdatoen. Vi tog Malou med hjem i denne her lejlighed, og hvad der i mange år var vores soveværelse blev efterhånden hendes værelse. Hvad der startede som en ungkarle-hybel endte med at blive en familie-lejlighed. Hvem skulle have troet det?

Jeg tror det er sjældent, at man får lov til at opleve både ens 18 års, studentergilde, bryllup og barn i samme lejlighed. Jeg synes i hvert fald det er noget helt specielt. Og selvom jeg er glad for vores beslutning om at flytte til noget større, så er det også lidt vemodigt.

For det er jo VORES lejlighed. Vores hule. Vores helle, når resten af verden er kaos. Så kan det godt være, at jeg har bandet over de knirkende gulve, den afskallede maling på panelerne og lågen som er faldet af i køkkenet. Men det var i denne lejlighed, at jeg fandt hjem. Og det minde vil jeg tage med.

Jeg føler, at jeg lukker døren til et kapitel af mit liv. Et kapitel, som i den grad er gået op og ned de sidste 12 år. Det næste kapitel skal der grines mere end der skal grædes. Det har jeg bestemt. Og jeg er helt sikker på, at den nye lejlighed også kan give os det. For vi bor jo i den.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.