Kunsten at tage i IKEA – og købe et lille klædeskab!

Denne her har været oppe og vende før på bloggen, I know, men altså…Jeg har været i IKEA igen…..

Jeg skulle nemlig have et klædeskab til alt mit tøj, og Malou skulle have en opbevaringsreol. Jeg har altid for vane at tjekke DBA og lignende inden jeg tager af sted – for det kan jo være, at man nogle gange finder det brugt til billige penge. Det var imidlertid ikke tilfældet denne gang.

Så jeg havde skrevet en liste hjemmefra med de ting, som vi skulle bruge. Og det var ikke så lidt, når man handler ind til klædeskab! Og jeg har fundet ud af, at det er en god ide at lave sådan en liste hjemmefra. Jeg plejer altid at gå virtuelt i IKEA før jeg tager sådan fysisk derud. Så sidder jeg og finder alle de ting, som jeg skal bruge på deres site – og så drøner jeg bare direkte hen til de enkelte varer.

Det har længe været min go-too plan, når jeg blev for fristet i IKEA. Men sådan havde jeg det sjovt nok ikke denne gang jeg var derude. Jeg havde ikke lyst til at købe et nyt bord, et sengetæppe (også selvom jeg mangler et!) eller andre ting, som ikke var på listen. Jeg så det faktisk ikke. Og det er altså ikke fordi jeg på nogen måde skal spille hellig og sige “Uhh se mig gå gennem IKEA og kun købe det jeg har brug for”.

Nej, det var egentlig mere fordi jeg oprigtigt var overrasket over, at jeg var ligeglad. At jeg ikke skulle have en ramme med hjem eller en bademåtte eller andre dimser. Jeg kan mærke, at jeg har rykket mig. Og det er sgu fedt! Så det var egentlig mest med håb om at give noget inspiration til andre om at det kan lade sige gøre ikke at impulskøbe. Men det gælder om at forberede sig! Både mentalt, men også lave en plan. Det virker i hvert fald for mig.

Og så var det så dejligt at få alt mit tøj ind i skabet.

Nu har jeg jo ikke så meget tøj efter jeg sidste år tog en kold tyrker og lod være med at shoppe. Det har simpelthen givet mig sådan en frihed ikke at tage mere end 50 stykker tøj at forholde sig til. Det er blevet nemmere at tage tøj på om morgenen, fordi der kun er x antal outfits at vælge mellem, og hele “jamen, jeg har ikke noget at tage på”-tingen stresser mig ikke længere.

Det giver sgu en ro til at fokusere på nogle andre ting.

Og bruge sine penge på noget andet. For eksempel har jeg prioriteret at bruge flere penge på nogle skønne møbler, som vi har ønsket os længe, og så har vi lige bestilt en tur til Lalandia i oktober. Det gør mig glad. Det gjorde tøjet ikke. Jeg er så glad for, at jeg endelig har fundet ud af, hvad jeg egentlig gerne vil bruge mine penge på, og nogle gange handler det om at prøve at gøre noget andet end man gjorde før. Tage små skridt og lige pludselig opdager man året efter, at man faktisk har rykket sig.

Økonomisk bevidsthed sker altså ikke på en dag, uge eller måned. Det sker med museskridt over en lang periode. Og det er altså helt okay! Der er sgu ingen som bliver finansgenier på en dag, ligesom ingen bliver klar til en ironman på en dag. Ting tager tid. Det var bare lige mine søndagstanker.

God søndag <3

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.