Hvorfor er det så svært at tale om økonomi?

Du kan ikke altid se, hvad smilet gemmer på!

På det her billede ser jeg super glad ud, men du kan jo ikke vide, hvordan det står til på min konto. For vi kan nemlig ikke altid se på andre, at de har overtræk. Derfor er det jo også så fandens svært at tage hul på snakken om ens økonomi – netop fordi folk ikke kan se det, er man nødt til selv at bringe det på banen. Og det er sgu ikke altid nemt.

Jeg synes, at det er trist at vi ikke taler mere med hinanden om vores økonomi – også når det går skidt. For det er bare en lettelse, når man endelig åbner op og finder ud af, at man ikke er den eneste som har svært ved det. Det har jeg selv oplevet på min blog, hvor jeg har hørt mange historier fra andre, som også har svært ved at finde ud af finanserne og lade være med at trække over sidst på måneden.

Ifølge Forbrugerrådet TÆNK har hver niende mellem 18-30 år rod i økonomien, mens 14 % skammer sig så meget, at de ikke taler om det. Jeg har jo en blog, hvor jeg er meget åben omkring min økonomi, men selv jeg kan få et sug i maven, når jeg skal udgive en blogpost eller lave en insta-story om min økonomi. “Vil folk nu tænke, at jeg er idiot?” eller “Vil en eller anden give mig en dum kommentar, fordi jeg har brugt en masse penge på monster/pizza/møbler/whatever”. Jeg går også alt for meget op i, hvad andre mener om min økonomi – desværre!

Men det var netop også derfor jeg startede bloggen. For at prøve at skabe et rum, hvor vi kan være ærlige om økonomi – uden at andre shamer eller ser ned på en! Og så forhåbentlig lære noget i processen om så at få lidt mere plus end minus på kontoen. Men der kommer i hvert fald ikke plus på kontoen, hvis man er alene med problemet og tier det ihjel.

Jeg har derfor tilladt mig at sætte en video ind til sidst, som Forbrugerrådet har lavet. Den er meget sød og viser meget godt nogle af de problemer man kan have ved at åbne op til sine venner.

Og skriv endelig jeres tanker og erfaringer med om man kan tale med vennerne om økonomi. Jeg kunne super godt tænke mig at høre, hvad I tænker.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.