Fredagsfinans #132 – Er du vild med din bank?

Er det bare mig eller er den sidste uge bare fløjet af sted? Jeg kan slet ikke forstå, at vi allerede er et stykke ind i september, men jeg må sige, at jeg har glædet mig til weekenden! For sidste uge var Jacob væk på kursus hele weekenden, så jeg glæder mig til vi skal hygge sammen som familie.

Jeg elsker personligt at bruge weekenderne på at hygge i nattøj, hvor vi bare sidder og ser film og leger med legetøj. Malou er lige nu inde i en Barbie-fase, men hun har sørme også været vild med LEGO. Og det er jo bare sådan en universel ting i børneværelset. Jeg læste så i går, at LEGOs salg er steget igen efter et sløjt år – men altså det er ikke med hjælp fra mig. Jeg køber det jo brugt, fordi jeg er cheap as fuck – og der er altså mange penge at spare på at købe second hand. Ja, det hjælper ikke bundlinjen hos LEGO, men det er bare lige et tip herfra.

Jeg håber desuden, at pengene fra vores lejlighedssalg snart står på kontoen. Der mangler lige de sidste detaljer fra banken, men så burde vi også snart være der. Og speaking of banker, så har Voxmeter lavet en undersøgelse, hvor de spurgte danskerne, hvad de synes om 20 danske banker. Noget pudsigt ved undersøgelse var, at de store banker generelt fik tæv, mens de små banker er populære. Min egen bank ligger solidt lidt over midten, mens Ringkøbing Landbobank indtager førstepladsen.

Jeg har faktisk engang interviewet bankdirektøren John Fisker fra Landbobanken, og det var seriøst total hyggeligt. Han havde købt smørrebrød og sodavand i glasflasker. Total oldschool. Jeg nænnede ikke at fortælle manden, at jeg ikke rigtig spiser kød, men det gled da pligtskyldigt ned. Jeg prøvede faktisk at finde artiklen på nettet for det kunne da være lidt sjovt at genlæse. Den må jeg altså finde til jer en dag!

Jeg glemmer aldrig, da jeg spurgte under interviewet hvilke produkter banken havde og så spurgte: “Jamen, udlåner I så penge til jeres kunder til fx.en rejse eller andet forbrug?”. Og så kiggede vestjyden helt mærkeligt på mig “Jamen det har vores kunder slet ikke brug for”. Haha, så var Amager kommet til byen.

Der fik jeg altså ikke indtryk af at man lånte penge til rejser, elektronik eller andet forbrug. Næh, der sparede man op. Det var selvfølgelig super fornuftigt, men forbrugs-mig dengang forstod det ikke helt. At jeg så senere kan gennemskue at det ville være en dårlig ide at købe på fx. afbetaling, DET er så en anden sag.

Smartphones er jo noget af det, som er allermest populært at købe på afbetaling. Og hvis du nu er sådan en, der har haft våde drømme om en Huawei (!) og boede i USA, så ville du være ked af det. Trump har nemlig blokeret for, at Huawei kan sælge teknologi til deres infrastruktur. Ja, ja, det er ikke telefonerne, men anyways. Jeg har selv oplevet Huawei first-hand da manden havde en af deres smartphones. Shit, noget lort. Jeg havde lyst til at kyle den ud af vinduet, og det var ikke engang min telefon! Men det er sikkert, fordi Trump hellere vil have Apple til at lave deres infrastruktur. iRoad. Jeg kan godt se det for mig!

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.