Fredagsfinans #113 – Kommer der en ny finanskrise?

I morgen er en helt særlig dag. For det er nemlig den dag, hvor den amerikanske bank Lehmann Brothers gik konkurs. Det blev sådan en slags startskud til finanskrisen. Som vi jo alle ved ikke var super fed.

Er vi så på vej mod en ny finanskrise? Det er jo nok det, som de fleste gerne vil vide. Jeg prøver selv at holde mig opdateret på det finansielle stof og hvis man lytter til topøkonomen Dr. Doom (elsker seriøst det kælenavn til en topøkonom. Jeg vil også være Dr. Doom!), så burde vi være direkte på vej mod en finansiel krise i 2020. Primært på grund af Trump, fordi Dr. Dooms teori er, at han muligvis vil invadere Iran, hvilket fucker med oliepriserne.

Det virker som en ret vild teori og danske økonomer maner også til ro. Hvilket de selvfølgelig også gjorde for ti år siden. Såeh deeet. Det eneste jeg kan forholde mig til er, at jeg har solgt min lejlighed, så jeg er ligeglad med, at det fucker med huspriserne. Altså medmindre en finanskrise selvfølgelig betyder, at jeg kan købe et hus billigt.

I denne uge kunne man da også læse, at staten har overtaget kontrollen af Københavns Andelskasse, fordi det ikke har været forsvarligt at drive banken videre. De har bl.a. været undersøgt for hvidvask og andre ting, som man ikke lige skal gøre som bank. Det betyder, at det stadig er et pengeinstitut, men at det er statens guys Finansiel Stabilitet, som nu styrer det hele. Og hvis man havde mere end 750.000 kr stående, så er det bare ærgerligt for dem får man ikke igen. Det er også derfor jeg altid sørger for at bruge mine penge, så jeg ikke står i en ærgerlig situation og miste mine penge, hvis min bank nu skulle krakke.

Til sidst skal vi lige snakke om en god nyhed.

Jeg har nemlig 5 års bryllupsdag med manden. Vores bryllup så nogenlunde sådan her ud:

Og i år skal vi faktisk fejre vores bryllupsdag. De andre år har vi ikke haft tid pga. arbejde, men nu er der børnefri weekend. Jeg regner dog ikke med en gave, vi er faktisk ikke særlig god til at give årsdags-gaver – måske er det også fordi vi har fødselsdag begge to lige efter vores bryllupsdag. Så bliver det lidt meget.

Men en ting jeg i hvert fald ikke skal have i gave er den nye iPhone Xs. En ting er, at jeg er gået over til Android, men det er jo også helt vanvittigt, at den nye iPhone kan koste op til 13.000 kr. Det skriver dr.dk. What the actual fuck?

Sidste gang de lancerede en iPhone, der kostede 10.000 kroner, så tænkte jeg at det ikke kunne blive vildere. Men det kunne det så. Helt seriøst, hvis en telefon koster 13.000 kroner, så skal den også kunne lave mad, vaske mit tøj og køre min bil.

Nej, stik mig en buket blomster fra Rema1000, så bliver jeg glad.

Eller, selvfølgelig vil jeg gerne have en stor flot buket, men det ville ikke være så økonomisk ansvarligt at sige vel?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.