Ting jeg ikke vidste man skulle bruge penge på

Så holdt jeg lige en ordentlig pause på bloggen på grund af sygdom. Æv, altså jeg hader når det sker. MEN, når man ligger i sygesengen, så er man 1. glad for at have købt den store kabelpakke og 2. tænker over alle mulige ting.

Og selvom der efterhånden ikke er meget, som kommer bag på mig økonomisk, så har jeg alligevel fundet nogle ting, som jeg ikke havde regnet ind i mit budget, da vi flyttede til den nye lejlighed:

  1. Opbæring af møbler. Jeg er jo vant til at bo i en stue-lejlighed, så derfor køber jeg jo bare ting på nettet og så bliver de leveret foran døren og jeg bærer dem ind. Easy peasy. Det går jo ligesom ikke længere, når man bor på 6. sal. Jeg skal derfor påregne ca 500 kroner hver gang jeg køber et møbel.
  2. Special-lavede plisse- og lamelgardiner. Vi blev jo dybt forelskede i de store skønne vindues-partier i lejligheden, men jeg havde selvfølgelig ikke lige tænkt, at man jo også skulle have noget privatliv engang imellem og derfor også nogle gardiner. Jeg grinte hånligt da folk omkring mig fortalte, hvor mange millioner sådan noget kan koste. OMG, selvfølgelig kunne jeg finde det way billigere på nettet. Det har jeg så også, men det koster stadig 5.000 kroner for vores stue og 3.500 kr for Malous værelse – og det er med rabat! Jeg dør! (Ja, ja jeg kunne selvfølgelig også vælge den aller-billigste kvalitet, men vil hellere købe noget ordentlig som holder, og det så ikke skal skiftes ud).
  3. Håndværker-hjælp. Det er ikke nogen hemmelig, at vi er så lidt håndværks-mæssige herhjemme. Og specielt, når det kommer til el. DET tør jeg altså ikke røre ved, og jeg kan heller ikke finde ud af at gøre det pænt Så havde heller ikke lige tænkt, hvad det skal koste at få en ud og sætte en masse lamper op, så det ser pænt ud. Men har selvfølgelig fået et godt tilbud.
  4. Kroge til at hænge malerier på. Der er tre vægge i lejligheden, som vi ikke må bore i pga rør, men jeg vil selvfølgelig have billeder op og hænge på dem alle. What to do? Jeg har selvfølgelig været ude og købe de der klister-ting, som man kan sætte på væggen og så slipper man for skruer. Ved du hvad en pakke til et maleri koster? 60 kr! Ved du hvad en skrue koster? Præcis.
  5. Nye møbler. Så skal man lige have en ny sofa. Men så passer gulvtæppet ikke længere til. Og så passer sofabordet heller ikke til. Jeg venter bare på, at jeg også finder ud af, at lampen heller ikke passer til længere.

I know, det er total firstworldproblems, men det er alligevel godt at have en buffer i sit budget til de der uforudsete udgifter. Der er så mange ting, man ikke lige regner med – især ikke når man som mig er total rookie til det med at flytte.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.