Noget om at bruge en masse penge på trøffel-ost

Her var jeg ikke ude og købe trøffel-ost, men derimod afleverer flasker dagen efter. Der skal jo være balance.

I går holdt vi Jacobs fødselsdag, hvor venner kunne komme forbi til en lille bid mad og øl. Jeg havde derfor hele ugen planlagt at lave sådan en rigtig buffet på budget-ting, som jeg jo så kunne videregive som en inspiration til alle jer andre.

Det startede derfor med, at jeg ville lave pølsehorn. Noget som jeg ellers aldrig har lavet før, men fordi de er så pissedyre på frost og hos bageren, så ville jeg lave dem selv. Masser af penge sparet. Yes. Jeg ville også gerne lave lidt kage selv, og derfor sprang jeg ud i mini-cupcakes, så der var mange små kager i stedet for få store. Det handler jo om kvantitet. Og om at jeg havde ingredienserne i skabet. Godt tip videregivet!

Og da de to ting var besluttet, så tænkte jeg: “Hey, det bliver et fedt indlæg om spare-buffet”. Hvad skal jeg mere lave? Og her kom jeg jo til kort. For allerhelst ville jeg jo bare gerne købe noget brød, lækkert friskskåret pålæg, oliven og italienske oste. Især en trøffel-ost, som er min guilty pleasure hos det italienske supermarked i Sydhavnen. Men hov, det var jo ikke særlig budget-venligt. Nej, faktisk kunne man nok godt argumenterer for, at det er lidt luksus.

Jeg fandt derfor hurtigt en mellemvej ved at lave nogle billige pølsehorn og cupcakes, samt diverse frugt og grøntsager. De sparede penge kunne jeg jo så bruge på trøffelost og parmaskinke. Men så sad jeg jo her søndag aften og ville lave et indlæg om en budget-buffet uden, at den var særlig budget-agtig.

Kan man både spare og spendere?

Hvad er læringen så i det? Jo for mig er det, at jeg både kan spare og spendere. Jeg sparer, der hvor det giver mening for mig. Som fx. ikke at betale overpris for frosne pølsehorn eller købe en tv-stander til fuld pris, hvis jeg kan finde den brugt til en brøkdel af prisen. Men de sparede penge bruger jeg så på noget andet. Noget som giver mig ekstra værdi. Som for eksempel trøffel-ost eller en lækker ny sofa.

Min pointe er bare, at man skal ikke se det med at spare som en sur pligt, der ender med at gøre en til en nærigrøv. Man skal se det som et værktøj, der kan give en endnu mere for pengene.

Giver det merværdi at købe pølsehorn hos bageren i stedet for at lave det selv? Ikke for mig, men det kan jo være, at det gør for dig der har travlt og hellere vil prioritere tid over penge. Det er derfor ikke en one-size-fits-all model, hvad jeg gerne vil prioritere mine penge på. Du må selv finde ud af, hvad der giver DIG værdi. For mig er det trøffel-ost. Hvad giver dig værdi for pengene?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.