Fredagsfinans #115 – I samme båd som Kasi-Jesper!

En lidt forsinket fredagsfinans, men jeg må simpelthen sande, at denne her uge har været crazy. Det kommer altid bag på mig, hvor stressende det er at holde tre fødselsdage indenfor en uge. Mamma needs a break!

Så bloggen er blevet forsømt lidt, men jeg glæder mig til næste uge, hvor der forhåbentlig er lidt mere tid. Men vi skal da ikke snydes for lidt finansnyheder.

Jeg synes uden tvivl, at den vildeste nyhed i denne uge var, at regeringen vil stoppe for salg af benzin- og dieselbiler fra 2030. Og hybridbiler fra 2035. Jeg er jo selv sådan lidt en fortaler for, at vi skal passe på miljøet, og jeg prøver selv at være fornuftig med at spise mindre kød, købe færre ting, undgå madspild osv.. Meeen jeg har jo selv sådan en rigtig grim benzin-sluger af en bil, men altså en Tesla er jo bare så dyr at købe! Man kan jo håbe, at udspillet kommer til at betyde federe, billige elbiler i fremtiden. For selvom jeg gerne vil være grøn, så vil jeg også gerne have min Brian-bil.

Jeg håber virkelig, at de to ting kan forenes!

I onsdags havde jeg fødselsdag og fejrede det sidste år i tyverne. En skøn dag med familien – også selvom Skat lige ringede. Jeg har selvfølgelig været udtaget til stikprøve-kontrol og skulle aflevere en masse dokumenter i sommers og så ringer de på min fødselsdag. Af alle dage! Sådan noget sker seriøst aaaltid for mig! Og jeg var pisse bange for at have fucket mit regnskab op, men skatte-medarbejderen var faktisk så sød og flink – så var det ok at ringe på min fødselsdag. Og han fandt faktisk ud af, at jeg havde snydt mig selv for 292 kr. For real!

Pyyyha! En anden som også har haft sine kampe med Skat er Kasi-Jesper. Skat kom og sagde, at han skyldte dem 245 millioner kroner, og det har de så været i retten med. Skat vandt i januar, men så tog Kasi-Jesper sagen til Højesteret, hvor han nu har vundet. Jeg synes det er så vildt, at man kan komme frem til så forskellige konklusioner. Jeg mener, det er jo ret vigtigt at vide om man har 245 millioner kroner eller ej. Og tænk, hvis han ikke havde taget den til Højesteret? Nu er jeg jo ikke selv skatte-specialist – nok også derfor Skat skulle gennemgå mit regnskab – så jeg kan jo ikke sige, hvem der har ret – men uanset hvad så, så synes jeg altså det er åndssvagt, at vi skal have verdens mest komplicerede skattesystem.

Jeg tror i hvert fald at både Kasi-Jesper og mig kan slappe af i weekenden, fordi vi begge er færdige med vores skattesager. Så kan det godt være, at Kasi-Jepser kan fejre, at han har fået 245 millioner tilbage, men jeg har fået 292 kr tilbage. Og det er fandme også fedt!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.