Foråret kom ikke på budget

Hold kæft, hvor har jeg været lagt ned det sidste stykke tid. Jeg synes lige vi kommer os over en sygdom, før den næste rammer. Og nu hvor jeg også er højgravid, så begynder alt at blive lidt hårdere. Jeg er begyndt at kaste op igen, have kvalme og bækkensmerter der gør, at jeg ikke kan gå så meget af gangen. Jeg behøver vel ikke sige, at jeg er meget klar til føde om små 7 uger?

Men en drøm jeg har haft inden baby kommer er, at altanen skulle være klar. For med en forårs/sommerbaby, så har jeg planer om at være en del derude i min barsel. For en måneds tid siden gik jeg derfor lidt økonomisk bevidst til værks for at finde de gode tilbud. Jeg var allerede glad for, at vi sidste år købte loungesofaen på tilbud, da sæsonen var ved at slutte, men siden da har vi ikke gjort meget ved altanen.

Og i dag besluttede vi så at køre i planteland og få lidt forår til at få forkølelsen til at forsvinde. Det er sådan det virker ik?

Vi ser godt nok lidt trætte ud. Men Malou var glad for at få lov til at vælge en plante til sit værelse.

Når jeg skal købe flere ting, så laver jeg altid en liste over alt hvad jeg skal bruge og derefter går jeg i krig med at finde det. Helst brugt – ellers på tilbud. Men altan/have-ting var et nyt område for mig i brugt-verdenen, og der er altså ikke meget til salg. Jeg blev i hvert fald slemt skuffet over, at man ikke kan finde havekrukker second hand – i hvert fald ikke sådan nogle letvægtskrukker i sort/grå. Tæppet var jeg dog heldig at finde i Bahne til 20 procents rabat, så det skulle jeg kun give 120 kr for, hvilket var en del billigere end dem, der var til salg på DBA – og så havde jeg også nogle krukker og trækassen i forvejen.

Resten af krukkerne købte jeg i JYSK, fordi de havde nogle flotte, lette krukker som ikke kostede lige så meget, som i plantebutikkerne. Lanterner var jeg også overrasket over, at jeg ikke kunne finde brugt. Eller – jeg fandt nogen, men så ville de have mange hundrede kroner for dem, og så gav det ikke så meget mening. Jeg blev derfor total glad, da jeg fandt sættet i Silvan for 199 kr.

Jeg prøvede faktisk også at melde mig ind i sådan nogle blomster/plante-grupper på Facebook, hvor folk giver eller sælger blomster, men det var umuligt at finde nogen i nærområdet eller også var det kæmpe buske til haver. Men hvis du tænker på at anlægge have, så kan jeg anbefale at søge på diverse blomster-grupper på Facebook og melde dig ind, for folk giver tit noget væk mod at man selv graver det op. Jeg skulle dog kun bruge små blomster, så jeg måtte en tur i Plantorama og betale fuld pris. Men når man i alle andre henseender altid køber second hand og tilbud, så synes jeg også det er ok, at man engang imellem afviger fra det. Jeg er jo heller ikke perfekt sparsommelig – og mit liv skal ikke være nærigt, men fornuftigt. Og derfor afsøger jeg altid tilbud og brugt først – og hvis det ikke kan lade sig gøre, så køber jeg til fuld pris med god samvittighed. For det handler jo også om, at være glad, mens man er her.

Budget for altan-makeover: 3.000 kroner. 

Hvad vi endte med at bruge: 

Krukker 1.200 kr

Planter/blomster/jord: 1.000 kr

Lanterner: 199 kr

LED-bloklys: 79 kr

Plaid: 48 kr

Gulvtæppe: 120 kr

I alt: 2.646 kr

Jeg kan allerede mærke nu, at jeg bliver så glad for min altan. Den letter lidt på graviditetskvalmen og når jeg ser blomsterne i vinduet, så bliver jeg glad for, at forår og baby snart er på vej. Lige som det skal være.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.