En opdatering midt i al kaos

…Og så gik der lige pludselig næsten to måneder væk fra bloggen. Det var på ingen måde meningen, men pludselig så sker livet og så må man downsize sine forventninger til dagens planer. 

For jeg havde regnet med, at når man allerede er mor, så ville der hvile en vis ro over det med at få et barn igen. Jeg synes nu også jeg var forholdsvis rolig på hospitalet på trods af et kompliceret kejsersnit, hvor det tog kirurgerne 45 minutter og en second opinion at finde vej ind til lillemanden på grund af alt mit arvæv. 

Men ud kom han. Og her er han. Mikkel Skjold Madsen.

En lille basse med en stor personlighed. Han er glad for at spise. Mindre glad for at sove. Og utrolig glad for at skrige. Det skal vi lige finde ud af herhjemme, hvordan man takler. Vi har sundhedsplejersken inde over med gode råd og ting vi prøver af, men det er opslidende at høre ham græde så meget. Også når man har en på 4,5 år, som gerne vil have lidt kvalitetstid med Mor og Far. 

Jeg fik efterfølgende også reddet mig en urinvejsinfektion med noget streptokker i og måtte i behandling for det.

Og så brækkede Malou armen tre steder. Gips på i tre uger.


Vi holdt hende hjemme et par dage, hvor vi maxede ud på bland-selvslik fra den lokale slik-pusher og en tur til Disney Store uden skæven til bankkontoen. Det var en skræmmende oplevelse, som havde gjort hende rigtig bange, og det tog lidt tid at bearbejde.

Halvanden uge ville vi nyde lidt kvalitetstid ved et Skt. Hans bål. Jeg trådte ned i et hul på en mark og kom op af hullet igen med en kraftig forstuvning. Så det var rundt på krykker, hooked op på smertestillende. Vi satte pusleplads op i soveværelset, gjorde flasker og vand klar, så jeg bare lige skulle humpe ud i køkkenet, blande, varme det og så tilbage til sengen og baby igen. Og da jeg så kunne gå nogenlunde var det aflevere Malou, hjem i lejligheden og slappe af til jeg skulle hente igen. 

Nu er der endelig ved at komme bedring på min fod (ikke baby), men så fik Malou halsbetændelse for fire dage siden. Så nu har jeg haft begge børn hjemme, mens den ene er syg, og den anden skriger. Og nå ja, så blev Mikkel selvfølgelig smittet og er nu også syg. På sådan en måde, hvor han kun kan sidde op og sove på en af os. Så det skiftes vi til. 

Ting som bloggen har naturligvis været nedprioriteret. Og økonomien også. Den lukkede jeg total øjnene for i juni måned. Og det kostede også på kontoen. For når man lukker øjnene i to sekunder, så kommer der små alfer og fjerner penge fra ens konto i løbet af natten. Kender I ikke det? 

Men da vi så ramte juli gik det op for mig, at det ikke bare var en fase – alt det her kaos. Sådan er livet bare nogle gange. 

Og så kan man jo ikke blive ved med at lukke øjnene – desværre! Så jeg hankede lidt op i det hele, prøver at have nogle basisting på lager, så vi ikke ender i dyre løsninger, men i stedet kan tø noget op eller hurtigt koge noget pasta. Og så siger jeg til mig selv hver eftermiddag, når jeg er MEGET træt, at det jo ikke tager så frygtelig meget længere lige at smække noget sammen – om det så bare er rugbrødsmadder – end at hente noget. 

Så det øver jeg mig på. 

Og ellers har jeg også en frysepizza eller to liggende til de slemme dage. For jeg har lært, at det er bedre at erkende, at madplaner, billige veltilberedte måltider ikke er en forudsætning lige for tiden. 

Så er det trods alt bedre at handle ind i den dyre Kvickly for enden af vejen flere gange om ugen end at køre i Rema og handle ind til en hel uge, hvor vi ikke får lavet halvdelen af maden og alligevel skal smide det ud. Så jeg kigger i stedet på dagsformen for tiden; Hvor trætte er vi? Hvor nemt skal maden være? Og så går jeg ned og køber det eller finder noget i køleskabet vi kan lave. 

Eneste fordel ved kaosset er, at vi er i midten af juli, og jeg har stadig ikke fået købt nyt sommertøj, fordi jeg er så træt at jeg ikke orker at kigge på det. Så der kan komme en økonomisk gevinst ud af at have for meget at se til.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.