Staycation – vores ferieplaner i år

Vi er allerede et godt stykke inde i juli måned, og jeg har total FOMO over at se pool-billeder fra sydlandske himmelstrøg på Instagram og Facebook. Det kunne jeg så godt klare! Men i år har vi besluttet at blive hjemme.

Dels fordi vi har en nyfødt – hvilket gør en tur i bil sydpå lidt besværligt – og så er jeg også på barselsdagpenge, så en 14-dages charterferie er lidt udelukket i år. Især når man også skal holde barnedåb og 30 års fødselsdag senere i år.

Vi har allerede bestilt en uges ferie i Lalandia den sidste uge i august. Det gjorde vi faktisk helt tilbage i november måned. Vi ville gerne give Malou et afbræk, men det skulle samtidig ikke være for langt væk fra hjemmet, så det virkede som en god mulighed, og så fik vi et rigtig godt tilbud på en uge, som var hvad feriebudgettet passede til .i år.

Egentlig havde vi ikke planlagt mere ferie; Jacob er selvstændig og har allerede taget 3 ugers barsel i maj/juni, så økonomisk var der ikke mulighed for mere ferie for ham. Men Malous børnehave har lukket de næste to uger – og jeg synes også hun skulle have mere fri end bare den uge i august, så hun har ferie de næste to uger.

Jeg er selvfølgelig lidt udfordret på at finde på nogle aktiviteter, som vi kan lave mens jeg render rundt med baby på armen, så jeg har prøvet at lave en liste over sjove aktiviteter, der også kan laves i hjemmet og som heller ikke koster det hvide ud af øjnene. Jacob har dog taget fri to dage i de to uger, så vi kunne lave en lidt større ting – og så har min mor også fri den ene uge, hvor vi kan lave noget med hende.

Men her er i hvert fald mit bud på staycation herhjemme med en nyfødt, hvor jeg er alene med dem 8-12 timer om dagen:

(Nogle af tingene kan jo rykkes ud alt efter hvordan vejret er. Fx. er en bagedag jo en god ide, når det regner).

Familien Madsens Staycation

Mandag: Legeaftale med veninde

Tirsdag: Frisør og tur ind til byen

Onsdag: Bonbonland

Torsdag: Bagedag

Fredag: Pandekage-morgen

Lørdag: Tur til Børneloppen og købe et stykke legetøj

Søndag: Sommerdans i Fælledparken

Mandag: Pool-dag hos Mormor

Tirsdag: Biograftur

Onsdag: Tur på biblioteket

Torsdag: Hemmelig feriedag med Mormor

Fredag: Knuthenborg Safaripark

Lørdag: Tur til Stranden

Søndag: Pyjamas-dag

Man kan google “gratis sommeraktiviteter” til børn, og så kommer der rigtig mange gode muligheder op, så jeg tror bestemt det er muligt at få en skøn sommer uden at sprænge budgettet. Man kan også tage på legeplads – eller et sted med soppebassin. Jeg har blandt andet hørt rigtig godt om Vandlegepladsen i Fælledparken, men har ikke selv prøvet det endnu.

Og hvis det er dårligt vejr, så er Remisen på Østerbro rigtig godt – og gratis. Cinemateket i indre by har desuden gratis film for børn i hverdagene. Jeg har blandt andet brugt denne liste til inspiration, men der findes helt sikkert meget mere derude. Nu har jeg også kun kigget her i København, hvor jeg selv bor.

Kender I andre til noget, som man bare skal prøve omkring København?

5 thoughts on “Staycation – vores ferieplaner i år

  1. Ku:be på Frederiksberg er mega godt!
    Der er en ny legeplads lige ved/overfor Skodsborg station (Kystbanen). Bonus: du får togturen med, og der skulle være toiletter i atationsbygningen. Samtidig er legepladsen anlagt i skovbrynet = der er skygge! Ret fedt på de varme dage.
    Ellers er vi vilde med perler, tegninger, bageprojekter og at plukke blomster på gåture (gerne kombineret med at se på snegle), hvorefter blomsterne kan presses, tegnes på eller andet sjovt.

  2. Remisen har lukket i sommerferien .
    Tak for en god og brugbar ide liste . Håber i får en dejlig sommer

    1. Tak skal du have 🙂 Synes også jeres planer lyder rigtig fornuftige og det er også godt med drømme til næste år. Jeg drømmer selv om en kør-selvferie til Italien næste år 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.