11 nemme tips: Fest på budget

12471880_10153921125719225_5121644657664294895_o

Om et par dage skal vi holde en stor fest for min mand, som fylder 30 år. Store fester kan hurtigt løbe op; jeg har både holdt bryllup og barnedåb, så er efterhånden pro indenfor festplanlægning.

Jeg vil derfor lige give et par tips til, hvordan du holder en super fed fest uden at blive fuldstændig tappet med dine moneys:

  1. Start i god tid: Der er penge at spare, når du er i god tid med alt. Festlokaler har som regel faste priser, men de billige bliver altid booket hurtigt, så det skal du self gøre. Du kan også tage holde øje med messetilbud eller rabatperioder hos DJs og andre ting du skal bruge. Vi sparede næsten 6.000 kr, da vi hyrede en dj til vores bryllup.

2. Køb tøj på januarudsalg: Find festtøjet, når der er udsalg i butikkerne. Hvis du er ude i sidste øjeblik, kan det blive dyrt at købe en festkjole eller jakkesæt. Tænk over om du kan genbruge sko eller tilbehør, som du allerede har derhjemme.

3. Playlister i stedet for en DJ: Alt efter hvor stor festen er, kan du vælge at styre musikken selv. Der findes gode playlister på nettet med for eksempel lounge musik, som du kan spille under maden.

4. Billig bordpynt: Altid et punkt, hvor man først sparer, fordi det er nice to have og ikke need to have. Du kan for det første gå på ebay og skrive ord som party supplies, place cards, table runners og lignende, så kan du købe alle mulige fede ting til din fest til en meget lille pris. Vær dog opmærksom på told, hvis det overstiger 80 kroner, men du kan for eksempel købe bordløbere for 12 kroner stykket.

5. Køb billige lagner i stedet for duge: Det er altid en hovedpine, skal man leje virkelig dyre bomuldsduge eller købe noget papir, der hurtigt går i stykker? Jeg har i flere år købt virkelig billige lagner i IKEA (19 kroner stykket), og så smider jeg bare satinbordløber på som har kostet 12 kroner. Der er seriøst ingen som kan se, at det er et billigt stykke stof i stedet for en kvalitetsdug.

6. Køb festartikler, du kan genbruge: Skal du holde flere fester så overvej at køb festartikler, som du kan genbruge. Jeg har købt 20 fyrfadsholdere i IKEA for 150 kroner samlet, og jeg har nu brugt dem til tre forskellige fester. Det er en større engangsudgift, men til gengæld skal du ikke ud og købe det igen. Overvej sort/hvid farver, så du kan bruge det til flere lejligheder.

7. Drikkevarer på tilbud: Hvis du bor lige ved Kruså, så kan det måske svare sig at køre til Tyskland og købe drikkevarer, men overvej det lige en ekstra gang i forhold til benzin osv. Alternativt kan du skimme gennem tilbudsaviser.

14238224_10154567733654225_6405534777030016272_n8. Lav nogle af retterne selv: En tre-retters menu kan være dyr, og det kan derfor være en fordel at bestille en buffet, men hvis du synes det virker tomt, så lav en nem kage, som eksempelvis en brownie eller chokoladekage og køb noget is til. Det koster ikke mere end et par hundrede kroner og er langt billigere end en konditorkage.

9. Billig skrub-hjem-mad: Holder du en sen fest, så kan det være en god ide med en natsnack. Jeg har før til mindre fester købt frysepizzaer og smidt i ovnen. Trust me, ingen vil brokke sig over frysepizzaer klokken to om natten, når de er fulde og sultne.

10. Budget-snacks: Køb de billige varianter, der koster under 10 kroner i stedet for mærkevarer. Der er ingen som alligevel kan smage forskel, når det kommer i en skål.

11. Lister, lister, lister: Boooring, men det hjælper faktisk at have skrevet ned, hvad man mangler at købe, bestille eller lave. Så er det også nemmere at spotte tilbuddene ude i byen, når man alligevel handler ind.