Make-up og hår på budget

For noget tid siden blev jeg spurgt om jeg ikke ville komme med nogle gode råd til, hvordan man bliver så’n lidt lækker på budget. Og det vil jeg da mægtig gerne tippe om. Nogle gange ville jeg ønske, at jeg kunne bruge anede mængder af penge på makeup og beauty-produkter, men det rækker budgettet desværre ikke til. Jeg synes dog selv, at jeg har fundet en rutine, hvor man stadig er lækker – selvom man er på budget.

HUDPLEJE

Jeg kan ikke give generelle råd, da vi alle har forskellig hud. Nogle er mere sarte end andre, men jeg kan tage udgangspunkt i mig selv. Jeg har mega uren og rødmosset hud. Det er virkelig slemt, og jeg har prøvet mange forskellige ting. Hudpleje kan være virkelig dyrt – desværre også ofte udenfor mit budget. Jeg har også prøvet at gå i den helt anden grøft og købe det absolut billigste fra Matas Stribede, men det flippede min hud helt ud af. Lige nu er jeg i gang med at prøve Body Shop Tea Tree- serien for uren hed. Jeg synes faktisk de har nogle ret skarpe priser (ift. andre meget dyre hudpleje-serier til uren hud).

Normalprisen for produkter i Tea Tree-serien ligger ca. mellem 65 kr-145 kr. Man kan også være lidt smart og købe ind, når der er tilbud. Jeg købte fx. serien til Black Friday, hvor der var 30 procent rabat og jeg sparede 180 kroner. Det kan absolut anbefales at holde øje, så bliver det ikke så dyrt i sidste ende.

Makeup-fjerner køber jeg altid i Normal for 19 kr stk. Jeg synes ikke det giver mening at købe noget dyrt produkt til det. Så det kan jeg også anbefale.

MAKEUP

Jeg må med det samme sige, at ikke alt mit makeup er budget-venligt. Og det er der en grund til. Som beskrevet ovenfor, så har jeg rigtig uren hud, og det eneste som bare virker magisk er MAC-produkter. De er ikke helt billige, desværre – men de dækker bare super godt. For at kompensere for, at de produkter ligger i den prismæssige høje klasse, så bruger jeg færre penge på andet makeup. Jeg vil hellere have lidt godt, og så sparer jeg på nogle af mine andre produkter, som godt kan være budgetvenlige. Mit tip vil uden tvivl være at bruge pengene på en god base (foundation, pudder, concealer) og så bruge færre penge på øjenskygge, læber etc.

Mine erfaringer er også, at man faktisk ikke behøver særlig mange makeup produkter. Til hverdag bruger jeg foundation, pudder og concealer, men jeg bruger kun mascara på øjenene, og derfor har jeg kun en enkelt øjenskygge-palette til når jeg skal ud. Men udover en god base, så har jeg alligevel nogle billigere produkter, som jeg er ret vild med.

Disse budgetvenlige produkter bruger jeg:  

Maybeline The Colossal Volume Mascara eller Maybeline The Rocket Volume Express (jeg køber dem altid i Normal, hvor de koster 49 kroner, hvilket er ca. halv pris af normalprisen)

GOSH – Bling Bling Top coat mascara – Giver glimmer til øjenvipper efter du har lagt mascara. Den er virkelig genial til fest, og det ligner at ens øjne funkler (man får ikke sådan et teenage-gone-wrong-look). Jeg ved dog ikke om den er udgået af produktion, for kunne ikke finde den på nettet nu her.

Rimmel Provocalips I’ll call you – Den holder virkelig godt og koster 79 kroner i Matas. Nogle gange kan man desuden være heldig, at Matas kører med 3 for 2 tilbud.

Max Factor Lipfinity Burgundy – Igen, denne her holder også virkelig godt. Koster dog 129 kroner, men ligesom med Rimmel, så kører Matas ofte tilbud, hvis man køber flere på en gang.

Maybeline Eye Studio Quad Smokey Star – Jeg vender altid tilbage til deres øjenskygger, for jeg synes faktisk de holder super godt til en aften i byen, og så koster den omkring 90 kroner. Lige nu er det min eneste øjenskyggepalette, men jeg har heller ikke brug for mere.

Vaseline – det er en gammel kending, men det er altså bare super godt til at rede bryn ud, og så koster den kun 20 kr og holder nærmest for evigt. Det er i hvert fald billigere end en dyr brow-gel som basalt set kan det samme.

Brow parlour Eyebrow kit – Den har jeg købt i Normal for 39 kroner, hvor der er to farver i. De passer virkelig godt til mig, og jeg synes den holder farven hele dagen. Den er jeg stor fan af. Jeg har dog købt en pensel ved siden af (bare en øjenbrynspensel i H&M), fordi den der medfølger ikke er særlig god.

Det her er faktisk de eneste makeup-produkter jeg har i mit skab lige nu, og jeg behøver faktisk ikke mere. Det er jo altid en smagssag om man kan lide det ene eller andet produkt. Det kommer også meget an på, hvilken hud man har. Hvis jeg havde en pænere hud, så kunne jeg måske også klare en mere budgetvenlig foundation. Eller ingen. Hvis jeg skal komme med nogle generelle, opsummerende tips, så:

  • Gør op med dig selv, hvad du virkelig har brug for af makeup. Hvor mange læbestifter har du egentlig brug for? Eller øjenskygger?
  • Køb dine yndlingsprodukter, når de er på tilbud. Jeg har selv lige sparet næsten 300 kroner på at købe makeup og hudplejeprodukter til Black Friday.
  • Køb andres fejlkøb. Nogle gange kan man også være heldig at andre har købt en forkert farve eller produkt. Tjek derfor regelmæssigt på nettet efter de produkter du bruger. Man kan altså ofte finde sine yndlingsting til halv pris.

HÅR

Jeg bliver ofte spurgt, hvordan jeg kan have så langt og tykt hår – og det er faktisk ikke særlig dyrt! Jeg har hverken extensions eller bruger flere tusinde kroner på frisør eller hårprodukter hver måned. Se mine tips her:

Først og fremmest så vil jeg lige sige, at genetik selvfølgelig spiller en stor rolle. Jeg vågnede ikke op en dag med tykt hår, det har jeg altid haft og derfor er det selvfølgelig også nemmere for mig at vedligeholde, fordi der er meget af det. Men det er til gengæld svært at have langt hår. Det skal man passe på, hvis man vil have det så langt uden at det bliver grimt og slidt.

Mit bedste råd (og det er gratis) er et som jeg fik af min frisør. Lad være med at vaske dit hår! Det er selvfølgelig sat lidt på spidsen, men jo mere man vasker sit hår, jo mere slider man også på det. Jeg vasker kun mit hår en gang om ugen – til gengæld så giver jeg det to ture med shampoo, en hårkur og conditioner.

BLIVER DIT HÅR IKKE KLAMT OG FEDTET, MILLE?

Jo i starten, når man skal vænne sig til det. Der gik nok 3 måneders tid for mig før håret havde vænnet sig til det, men nu er det jo genialt. For hvis jeg skulle vaske mit hår hver anden dag, så ville jeg jo ikke lave andet! Det handler selvfølgelig om at planlægge sin hårstyling lidt. Jeg plejer at have det nede de første par dage, og når det bliver mere fedtet på 6-7. dagen, så laver jeg fx fletninger eller tager en cap på. Men det er virkelig, hvad der holder mit hår sundt og langt. Og så selvfølgelige at lade være med at putte produkter i det eller style det for meget. Jeg glatter eller krøller mit hår den første dag, og så lader jeg det være naturligt de efterfølgende dage. Det slider nemlig helt vildt meget på håret, når man bruger glatte- eller krøllejern.

HVAD BRUGER JEG SÅ AF PRODUKTER?

Overraskende få, faktisk. Jeg gik lige gennem skabet og det her var, hvad jeg kunne finde.

Jeg har købt det hele i Normal. Aussie-produkter er for mig sindssyg gode til prisen. De koster mellem 37-49 kroner, og når man har meget langt hår, så går man altså ret hurtigt igennem sådan en flaske. Jeg har også købt noget olie, men jeg bruger det ret sjældent. Mit hår har det egentlig fint, så længe det får hårkur engang om ugen og spidserne bliver klippet, når de trænger. Hårspray er faktisk kun til, hvis jeg skal noget særligt. Derfor har jeg heller ikke så stor en flaske af det.

SYNES JEG, AT DER ER FORSKEL PÅ BUDGET VS. LUKSUS PRODUKTER?

Jeg synes faktisk, at produkter som Aussie er virkelig gode selvom de er budgetvenlige. Jeg er dog ikke så vild med de helt billige elvital, pantene osv. som man kan købe i supermarkedet. Så vil jeg hellere lige ofte en 10’er mere. Jeg har også før prøvet Redken, som er i den dyre ende og for mig gør det ikke nok forskel til, at jeg vil bruge pengene på det. Man kan også holde omkostninger meget nede ved at vælge en frisure, som ikke kræver det store frisørindgreb. Jeg bliver fx kun klippet hver 3-4. måned, fordi mit hår er langt og derfor ikke så hurtigt mister sin frisure. Når man har kort hår, så skal man klippes oftere.

Så hvis jeg lige skal opsummere mine tips:

  • Vask dit hår 1-2 gange om ugen
  • Køb få produkter og også gerne budgetvenlige
  • Lad være med at krølle, glatte eller style dit hår for meget (det bliver slidt af det)
  • Få håret klippet, når det trænger. Meget hår kan undvære alle mulige produkter, hvis man passer på det og holder det ved lige.