Shopping på budget

  1. Køb secondhand. Jeg køber en del af mit tøj brugt. Enten på nettet eller loppemarkeder. Jeg har en enkelt gang været i en genbrugsbutik, hvor jeg købte et par old-school Kappa joggingbukser i koboltblå med orange streger. Der satte min mand alligevel grænsen. Men de kostede kun 45 kroner.
  2. Milles rabatregel. Ja, du behøver ikke følge den, men jeg har en regel om, at jeg (næsten) kun køber ting på tilbud eller udsalg. Selvfølgelig kan jeg godt købe et par leggings i H&M til 79 kroner, men jeg kan bedst lige at shoppe til januar og juni, hvor der er udsalg i butikkerne.
  3. Sov på det. Det er altid en god ide at sove på et større køb. Ofte har vi en tendens til at være styret af vores impulser, og derfor kan det være en god ide at gå væk fra situationen, så du bedre kan mærke efter om det virkelig er noget, du ønsker dig. Alternativt kan du også lade dit dankort blive hjemme, så du kun må shoppe for de penge du har i pungen. Så kan du bedre se om impulskøbet er værd at gå hjem efter pungen for.
  4. Lav en liste. Det kan godt virke lidt kedeligt, hvis du er impulsshopper, men jeg har altså haft held med at lave lister over, hvad jeg mangler i mit tøjskab. På den måde er jeg kun på udkig efter de specifikke ting på min liste, som jeg gerne må købe. Og det betyder så, at jeg ikke skal købe flere lyserøde bluser, for det er ikke på listen. Det betyder også, at du bliver mere fokuseret på, hvad du skal bruge i stedet for hvad du gerne vil have. Og så køber man mindre.
  5. Planlæg shoppetur. Find en dag, hvor du kan tage på shoppetur og har god tid til at kigge efter det, du mangler. Så undgår du at klatte-shoppe hist og her, hvilket kan ende med at blive dyrt.
  6. Hold dig til budgettet. Aftal med dig selv hjemmefra, hvad du maks må bruge på din shoppetur og hold dig til det.
  7. Hold øje med udsalg. Overvej om du kan udsætte din shoppetur til der er udsalg i butikkerne, så du kan få mere for pengene. På udsalg skal du dog være opmærksom på, at du ikke bliver fristet af de mange tilbud og forkøber dig.
  8. Sælg ud før du køber nyt. En god regel er, at hver gang noget kommer ind, så skal noget andet ud. Ryd derfor ud engang imellem før du tager ud og køber nyt ind. Så har du hele tiden et overblik over, hvad du har brug for.